Marta Kostyuk, o jucătoare din Ucraina de 19 ani, a învolburat puțin apele, înainte de Wimbledon, turneu care va începe pe 27 iunie și va fi transmis în direct de Eurosport.
Jucătoarea a postat pe rețelele de socializare două imagini cu valoarea premiilor oferite la Halle (turneu masculin) și Berlin (feminin), aflate în plină desfășurare, ambele fiind din aceeași categorie, de 500 de puncte. Diferențele sunt uriașe, iar acest subiect care a stârnit multe controverse de-a lungul timpului a fost preluat imediat de media internațională de specialitate.
Wimbledon
Kyrgios, dezlănțuit la Wimbledon, la adresa lui Tsitsipas: "Nu-l place nimeni, are probleme mari!"
ACUM 12 MINUTE
Deși există sporturi sau entități care caută să egaleze premiile, altele continuă să arate un decalaj uriaș, iar cazurile turneelor din Germania sunt cel mai bun exemplu. Marta Kostyuk, o jucătoare aflată în ascensiune, a ridicat tonul, după cum a evidențiat și publicația spaniolă Marca.

Marta Kostyuk denunță diferența incredibilă de premii între băieți și fete. "Suntem chiar atât de rele?"

Câștigătorul de la Halle figurează în tabelul respectiv cu un premiu de 399.170 de euro, în timp ce învingătoarea din capitala Germaniei cu 55.300 de euro. Diferența indică, așadar, o sumă de 340.000 de euro! Mai mult, campioana turneului WTA din Berlin are o sumă mai mică decât un sfertfinalist la Halle.
"Suntem chiar atât de rele?", a adăugat jucătoarea, postare însoțită de un emoticon râzând. Marca a completat: "Nu a glumit, desigur. Fotografia jucătoarei de tenis de la Kiev corespundea cifrelor pentru 2021, deoarece în 2022 premiul a crescut. La turneul WTA Berlin, câștigătoarea ajunge la puțin peste 93.000 de euro.
Toate acestea sunt încadrate și într-un tenis din ce în ce mai egalitar. Fără a merge mai departe, este sportul cu vedetele cel mai bine plătite. Japoneza de origine americană Naomi Osaka este cea mai bine plătită sportivă din lume, cu 37,4 milioane de dolari. Și în top-10 al acelei liste se află și Serena Williams, sora ei Venus, Garbine Muguruza și Ashleigh Barty."
Tenis
Ce spune Iga Swiatek după eliminarea de la Wimbledon: „Am simțit că nu sunt în cea mai bună formă”
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
ACUM 2 ORE