Ucrainenii rezistă eroic în fața armatei trimise de Rusia pentru invadarea țării și devin exemplu de abnegație și patriotism pentru întreaga lume. Deși sunt inferiori la toate capitolele mașinăriei de război a lui Putin, ucrainenii nu se gândesc să dea înapoi și luptă pentru idealurile și drepturile lor într-o manieră care a atras respectul tuturor.
Oameni din întreaga lume și-au manifestat în ultimele zile solidaritatea față de Ucraina, ieșind pe străzi și protestând împotriva acțiunilor armatei ruse.
Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova s-a arătat impresionată de ceea ce a văzut în Praga, unde sute de mii de oameni au ocupat piața Wenceslas, afișând steagul Ucrainei și al Uniunii Europene.
Roland Garros
Cum s-a schimbat Simona Halep după ce a început colaborarea cu Mouratoglou! "Are ceva nou"
19/05/2022 LA 06:51
Navratilova a distribuit un videoclip pe contul său de Twitter, unde a recunoscut că a plâns ca un copil când a văzut imaginile emoționante de pe străzile Cehiei.
Sute de mii de oameni au ieșit pe străzi și în alte țări din Europa, dar și în Statele Unite ale Americii. Iată, de pildă, ce s-a întâmplat duminică la Berlin, unde au protestat împotriva războiului circa 500.000 de oameni:
Citește și:

Gest uriaș al Elinei Svitolina pentru Ucraina

Jucătoarele de tenis din Ucraina nu au rămas impasibile la ce se întâmplă la Kiev și în marile orașe din țara natală și au cerut ajutor în conflictul izbucnit fără ca poporul ucrainean să aibă vreo vină. Elina Svitolina a mers chiar mai departe.
Aceasta a postat un mesaj manifest pe o rețea de socializare, care va deveni cunoscut în întreaga lume, mesaj prin care fosta semifinalistă de la Wimbledon și US Open 2019 a anunțat că va dona toate premiile pe care le va câștiga în tenis, în perioada următoare, pentru a-și ajuta țara.
"Scrisoare către Patria mea,
În prezent sunt departe de Tine, departe de cei dragi, departe de poporul meu, dar inima mea nu s-a simțit niciodată atât de caldă și plină de sufletul Tău. Este greu de exprimat cât de specială ești. Pentru mine, ești puternică, frumoasă și unică. Mi-ai dat totul și prețuiesc fiecare parte din Tine: cultura, educația, pământurile, mările, orașele, oamenii tăi. Oamenii mei.
Oamenii mei, în fiecare zi mă tem pentru voi. Sunt devastată, ochii mei nu se vor opri din plâns, inima mea nu se va opri din a sângera. Dar sunt atât de mândră. Văd oamenii noștri, mamele noastre, tații noștri, frații noștri, surorile noastre, copiii noștri, toți sunt atât de curajoși și puternici, luptă să Te apere. Sunt eroi. Mă angajez să redistribui premiile în bani ale următoarelor mele turnee pentru a sprijini nevoile armatei și cele umanitare și a îi ajuta să te apere pe Tine, țara noastră.
Ucraina, Tu ne unești, Tu ești identitatea noastră, Tu ești trecutul și viitorul nostru. Suntem Ucraina.
FIE CA LUMEA SĂ VĂDĂ, SĂ NE AJUTE ȘI SĂ NE UNIM FORȚELE PENTRU A TE PROTEJA.
Ești în toate gândurile și rugăciunile mele. Ești mereu cu mine. Eu sunt Ucraina. Suntem Ucraina", a scris Elina Svitolina, "o ucraineană mândră", așa cum se autointitulează.
Tenis
Svitolina a cerut excluderea sportivilor din Rusia și Belarus din circuit! Anunțul ucrainencei
21/04/2022 LA 06:51
Tenis
Elina Svitolina a pus-o pe Simona Halep lângă Rafael Nadal! La ce capitol o consideră cea mai bună
19/04/2022 LA 13:34