Al treilea și ultimul turneu Masters 1000 al sezonului 2020, unul puternic restrâns din cauza Covid-19, dă start-joc partidelor de pe tabloul principal, astăzi. Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev și Alexander Zverev se află în fruntea plutonului tenisului masculin, revenit la Paris la trei săptămâni după încheierea Roland Garros-ului.

Masters-ul de la Paris: porți închise, cursa lui Nadal și ultimul bilet pentru Turneul Campionilor

Turneu în spatele porților închise: Rolex Paris Masters este o victorie în sine a circuitului ATP, în condițiile în care Franța este una dintre țările europene care a reinstituit măsurile drastice de carantină generalizată. Turneul se dispută în spatele porților închise, fără spectatori, deși, inițial, organizatorii schițaseră un scenariu în care, la meciurile din sesiunea de dimineață, ar fi urmat să fie prezenți 1000 de spectatori. În contextul actual însă, Roxana Mărăcineanu, ministru al Sportului în Franța, a ținut să sublinieze că sportul profesionist continuă în Hexagon, chiar dacă țara sa a intrat într-o nouă rundă decisivă cu noul coronavirus.
Australian Open
Toni Nadal, veste mare pentru fanii lui Rafa, înainte de Australian Open 2022: "Va fi pregătit!"
28/11/2021 LA 20:48
Rafa, în fața unei duble istorice: Rafael Nadal este principalul favorit al tabloului, având o nouă întâlnire cu istoria. Spaniolul va intra în clubul jucătorilor cu 1.000 de victorii dacă își câștigă primul meci și, mai departe, poate deveni primul tenismen de la Andre Agassi încoace (1999) care reușește dubla pariziană într-un sezon (Roland Garros plus cel mai important turneu în sală din capitala Franței. Nadal este singurul jucător din Top 4 care participă la Masters-ul de la Paris, iar absențele lui Novak Djokovic, Roger Federer, Dominic Thiem, dar și a altor jucători importanți, precum Denis Shapovalov sau Grigor Dimitrov accentuează statutul de favorit al jucătorului cu 13 titluri la Roland Garros. Până acum, Rafa Nadal are un singur câștigat în carieră în condiții indoor, în 2005, la Madrid, pe vremea când turneul din Spania se disputa pe rapid în Caja Magica, sub acoperiș.
Am venit la Paris să joc cel mai bun tenis al meu, nu să mă gândesc la accidentări pe care le-am avut în trecut și dacă vor reapărea.
Ultimul bilet pentru Londra: Prin victoria de la Viena, rusul Andrey Rublev s-a calificat deja matematic la ediția 2020 a Turneului Campionilor. În aceste condiții, la Paris se dă bătălia pentru ultimul bilet disponibil (în virtutea faptului că Roger Federer nu va merge nici la Londra, recuperându-se în prezent după cele două operații de la genunchi): Diego Schwartzman, Matteo Berrettini, David Goffin și Pablo Carreno Busta sunt jucătorii care au nevoie de un rezultat cât mai bun pentru a-și prelungi sezonul cu o prezență la ATP Finals.
  • Novak Djokovic este deținătorul trofeului, dar și jucătorul cu cele mai multe titluri câștigate la Masters-ul de la Paris (5). Turneul parizian a furnizat însă și multe surprize de-a lungul anilor: vă mai amintiți de Mark Vines și Jack Sock?

Programul transmisiunilor de luni, de la Masters-ul de la Paris, pe Eurosport:

  • Fucsovics v Coric - începând cu ora 12:00
  • Caruso v Moutet
  • Humbert v Ruud
  • Auger-Aliassime v Cilic
  • Carreno Busta v Gaston
  • Davidovich Fokina v Khachanov
Tenis
"Federer, Nadal și Djokovic nu sunt de neînlocuit!" Medvedev promite show de la noua generație
26/11/2021 LA 12:13
Tenis
Jim Courier a dat verdictul! Ce se întâmplă în 2022: "Ei vor câștiga sigur turnee de Grand Slam!"
23/11/2021 LA 16:58