Al doilea turneu de Grand Slam al anului, US Open, care se desfășoară în perioada 31 august – 13 septembrie, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport. Va fi fără doar și poate o ediție a US Open inedită, din multe puncte de vedere. Pe fondul pandemiei de coronavirus, mai mulți jucători de top au ales să nu facă deplasarea la Flushing Meadows, însă competiția rămâne fierbinte. Se preconizează deja meciuri tari încă din primele tururi, și chiar dacă fanii nu vor fi în tribune, sărbătoarea campionilor va avea același gust în final.
Mats Wilander, expertul Eurosport, a avut câteva pronosticuri interesante de oferit înainte de startul competiției. Câștigător a șapte titluri de Grand Slam, Wilander a vorbit pentru început despre tabloul masculin de simplu, despre care spune că principalii favoriți, Djokovic și Thiem, își vor respecta cel mai probabil statutul de cap de serie: “Sunt foarte atent la Novak Djokovic și Dominic Thiem pentru că ei sunt principalii favoriți, vreau să văd cum se descurcă la începutul turneului. Altfel, o să-i urmăresc de asemenea pe Shapovalov și Auger-Alliasime. Pentru mine, ei sunt cei care nu au explodat deocamdată, și pot câștiga oricând un turneu de Grand Slam și să surprindă pe toată lumea. Și Stefanos Tsitsipas este periculos. A arătat de ce e în stare, iar în meciurile de cinci seturi începe să exceleze. Totuși, cred că Novak Djokovic și Dominic Thiem sunt favoriții clari pentru că e un turneu major și sunt cinci seturi”, a spus Mats pentru Eurosport.

Mats Wilander, interviu înainte de US Open

Roland Garros
Mats Wilander nu are dubii în privința campioanei de la Roland Garros 2022: "E favorită clară!"
18/05/2022 LA 13:27
Fostul mare tenismen suedez a vorbit și despre ediția inedită a US Open și ce alegere ar fi făcut dacă ar fi fost jucător în prezent: “Aș fi mers la US Open dacă încă mai jucam. Fără doar și poate aș fi făcut deplasarea. Atât de mult îmi plăcea să mă antrenez... cred că motivul pentru care am fost un jucător de top este că îmi plăceau meciurile și mai mult. Cred că aș fi înnebunit dacă nu puteam juca, dacă nu aveam la ce turneu să merg. Pentru asta trăiesc, ca jucător profesionist. Da, aș fi mers cu siguranță!”, a mai spus Mats.
https://i.eurosport.com/2018/05/29/2345079.jpg
Wilander a abordat și subiectul absențelor lui Roger Federer și Rafael Nadal de la US Open: “Pentru mine nu este nicio diferență. Este un turneu de Grand Slam, oamenii care pot juca o vor face, asta s-a întâmplat dintotdeauna. În anumiți ani ai parte de jucători care nu por participa din diferite motive, așa că nu văd o diferență masivă și mai ales nu cred că jucătorul care se va impune ar trebui să se confunte cu critici. Nu trebuie să anulăm meritul campionilor din cauza celor care nu vor fi prezenți”.
Mats a fost întrebat și despre tabloul feminin, pe care vor fi prezente doar patru din cele 10 jucătoare prezente în Top 10 ATP: "Cred că jucătoarele tinere vor câștiga. Naomi Osaka va fi foarte greu de bătut, cred că acesta este turneul ei. Absența fanilor va conta pentru ele, sunt multe jucătoare tinere care nu vor avea presiunea spectatorilor. Totuși, pe tablou cred că sunt 25 sau 30 de jucătoare care se pot impune la US Open în acest an. Serena Williams ar trebui să câștige. Dacă nu va reuși asta, cred că oamenii, dar mai ales ea, vor crede că nu mai are ce-i trebuie pentru titlul 24”.
Cât despre Simona Halep, care se află printre jucătoarele care au ales să nu facă deplasarea la US Open, Mats Wilander a spus: “Cred că toți suntem dezamăgiți pentru că jucătorii de top nu vor juca, desigur că există dezamăgire, dar cred că suntem mai dezamăgiți pentru ei, mai degrabă decât pentru turneu. Vreau să văd nivelul intensității și este trist că nu vom avea parte de asta. Cred totuși că nu a fost alegerea lor, alegerea jucătoarelor care nu vin la US Open. Mai degrabă, alegerea a fost făcută pentru ele, din cauza calendarului competițional. Cel mai probabil, jucătoarele de top care nu vin la US Open vor fi prezente la Roland Garros.”
Tenis
Wilander vrea ca sportivii ruși să fie "neutri"! Mesaj pentru WTA: "Acceptați ce a cerut Svitolina!"
01/03/2022 LA 14:07
Tenis
Numirea lui Beltz, o idee rea pentru Emma Răducanu? Mats Wilander: "Să caute să se dezvolte singură"
26/11/2021 LA 11:29