Expertul Eurosport, Mats Wilander, a dat verdictul din studioul emisiunii de analiză a US Open-ului: "Nu ai voie să faci așa ceva. Este doza maximă de neșansă pe care o poți avea pe un teren de tenis. Este clar însă că Djokovic nu a împins pur și simplu mingea în spate spre copilul de mingi. A lovit mai tare decât și-ar fi dorit, evident, a fost un accident. A fost un gest de frustrare, da, categoric. Într-o oarecare măsură. Dar, nu asta contează, nu ai voie să faci așa ceva. Djokovic nu trebuia să facă așa ceva, trebuia să fie atent. Să sperăm și că arbitra este ok, părea că are dificultăți de a respira. Am văzut reluarea și este caz de descalificare clară, nu ai ce să faci acolo. Singura întrebare e de ce arbitrul nu a verificat pe un monitor înregistrarea înainte de a lua decizia, însă este descalificare clară. E greu de judecat dacă a existat sau nu intenție, însă faptul de a lovi un oficial e condamnabil în sine. Regulamentul este clar. Nu exista niciun arbitru care să fi putut să se ferească. Este dicizia corectă, dar, dacă erau 24.000 de oameni în tribună nu știu...", a declarat expertul Eurosport, Mats Wilander.
Alex Corretja, tot din echipa de experți Eurosport, a transmis la rândul său: "sunt la fel de surprins ca toată lumea, a fost ceva foarte neașteptat. Este incredibil cum un centimetru poate schimba soarta unui meci și viitorul unui sport. E clar că după ce a pierdut niște puncte importante, Novak ți-a pierdut cumpătul și concentrarea. Deja trimisese mingea anterior în lateral - ceea ce ar fi fost periculos dacă se juca cu spectatori. Nu și-a putut controla emoțiile și, din păcate, a avut ghinionul de a lovi acea arbitră de linie. Cu regulile pe care le avem, trebuia să îl descalifici. E clar că nu au avut de ales - este păcat. Nu exista o altă decizie posibilă".

Novak Djokovic, descalificat de la US Open 2020. Filmul incidentului

Tenis
BREAKING NEWS | ATP: Se va juca fără puncte în clasament la Wimbledon
ACUM 13 ORE
Liderul clasamentului mondial și principalul favorit al tabloului a trimis o minge în spate, în semn de frustrare, după ce a cedat break la scorul de 5-5 în primul set. Arbitra de linie din spatele său, lovită în plin în piept, s-a încovoiat la pământ, tușind, sugerând că nu poate să respire. De menționat că Louis Armstrong Stadium - arena principală de la US Open, a fost unul dintre terenurile pe care s-a jucat cu arbitri de linie la US Open 2020, aceștia fiind înlocuiți de un sistem electronic pe terenurile exterioare.
Regulamentul stipulează clar faptul că dacă un jucător lovește un arbitru sau un oficial al turneului cu mingea sau racheta să fie descalificat automat. În trecut, acest lucru i s-a întâmplat argentinianului David Nalbandian, chiar într-o finală ATP, la Queen's, în 2012. Jucătorul nu este descalificat doar în cazul în care incidentul survine în plină desfășurare a punctului, dacă trimite mingea greșit și aceasta lovește arbitrul de linie sau de scaun (cum se mai întâmplă cu serviciul, sau după un retur ratat), ori tot în plin raliu scapă racheta din mână în încercarea de a se întinde după minge.
Djokovic, președinte demisionar al Consiliului Jucătorilor, a mers rapid spre arbitră pentru a vedea ce s-a întâmplat, apoi a parlament minute în șir în apropierea fileului, cerându-le organizatorilor să accepte să nu îl descalifice și să îi dea doar o amendă, motivând că nu a trimis mingea intenționat în arbitră și că nici nu a trimis cu viteză. Supervizorul turneului a aplicat însă regulamentul la literă și a dictat descalificarea lui Djokovic de la US Open 2020.
Novak Djokovic mai avusese și cu câteva minute în urmă un gest similar de frustrare, fără să lovească pe nimeni.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la US Open.

Novak Djokovic, descalificat de la US Open după ce a lovit cu mingea un arbitru de linie

Roland Garros
România intră în luptă cu 7 jucătoare la Roland Garros! Buzărnescu a prins tabloul principal
ACUM 14 ORE
Roland Garros
Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros
ACUM 15 ORE