Andy Murray a avut parte de câteva sezoane extrem de dificile. Măcinat de accidentări, scoțianul a crezut la un moment dat că își va încheia cariera. Cu toate acestea, el a revenit în circuit. În acest moment se află pe locul 134 ATP și are mai bine de doi ani fără vreun titlu în circuitul ATP.
Chiar și în aceste condiții, Andy Murray a avut un an 2021 foarte interesant. Fostul număr 1 mondial a avut parte de o mulțime de partide lungi și spectaculoase, mai ales în a doua jumătate a sezonului, cu jucători tineri și de perspectivă. De cele mai multe ori, Murray a fost învins încă din primele tururi, dar a arătat o poftă de tenis incredibilă și o calitate a jocului demnă de invidiat de jucătorii din circuit.
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
ACUM 8 MINUTE

Mats Wilander crede că Andy Murray poate reveni în Top 10 ATP

De 7 ori câștigător de Grand Slam, expertul Eurosport, Mats Wilander, crede că Andy Murray are armele necesare pentru a reveni în primii 10 jucători ai lumii. Fostul mare jucător suedez crede că scoțianul se află într-o misiune de a le demonstra tuturor, mai ales celor care îl critică, faptul că poate juca la cel mai înalt nivel.
"Eu chiar cred că este un obiectiv realizabil revenirea în Top 10, chiar cred asta. În ultimii doi ani, toate criticile, care apar mereu când un superstar este la pământ, l-au motivat. Cred că vrea să demonstreze ceva, să ne demonstreze tuturor, dar mai ales lui, că nu este despre a fi numărul 1 mondial sau a câștiga turnee de Grand Slam.
Este vorba despre provocările de zi cu zi și recompensele pe care le primești după ce te antrenezi pentru a deveni mai bun decât erai cu o zi înainte. Cred că din acest motiv continuă, a găsit un nou motiv și urmează să crească din ce în ce mai mult", a declarat Mats Wilander pentru Eurosport.

Mats Wilander: "Andy Murray are un IQ foarte ridicat"

Mats Wilander crede că Andy Murray are o mulțime de calități care îl vor ajuta pe scoțian să se lupte cu jucătorii de top, la fel cum o făcea în anii în care ajunsese la cel mai înalt nivel al său:
"Andy Murray are această abilitate de a îl face pe adversarul său să joace mai prost. Pentru mine, e un semn că cineva știe limitele sale și cred că acei jucători care își știu limitele sunt cei mai buni jucători. Andy Murray știe ce jucători sunt puternici, ce jucători sunt mai rapizi, iar el știe ce trebuie să facă pentru a îi face să joace mai prost.
Acesta este un semn de modestie, dar și de un IQ ridicat în tenis. IQ-ul lui Andy Murray în tenis este, probabil, în topul all time al tenisului", a mai spus Mats Wilander.
Andy Murrray va reveni pe teren la Mubadala World Tennis Championship. Scoțianul îl va întâlni în primul său meci al turneului demonstrativ de la Abu Dhabi pe conaționalul său, Dan Evans, după ce Dominic Thiem, un alt jucător care a avut probleme cu accidentările în 2021, a anunțat că nu va mai participa la acest turneu. Învingătorul dintre Murray și Evans îl va întâlni în semifinale pe Rafael Nadal, care își face și el revenirea pe terenul de tenis, după ce a lipsita în a doua jumătate a anului 2021, tot din cauza accidentărilor.
Australian Open
Novak Djokovic se întoarce, în cele din urmă, în Serbia. Inițial voia să rămână la Marbella
ACUM 16 MINUTE
Australian Open
Australian Open 2022 | Krejcikova, fără milă pentru Petkovic
ACUM 37 MINUTE