Novak Djokovic, lider mondial în clasamentul ATP și câștigător de 9 ori la Melbourne, a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Australian Open, însă în urma reacțiilor de pe rețelele de socializare, australienii au luat decizia de a-i retrage sârbului viza. Politicienii de la Antipozi au profitat de contextul creat și l-au ținut pe Djokovic la aeroport pentru 9 ore din momentul aterizării, timp în care sârbul a fost păzit de 2 polițiști fără a avea acces la telefonul mobil.
După 9 ore, autoritățile din Australia au precizat că sârbul nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin, motiv pentru care i-au anulat viza și l-au somat să părăsească țara în cursul zilei de joi, cu primul zbor disponibil. Acum, el speră să fie totuși lăsat să joace la Australian Open prin intermediul contestației pe care avocații săi au depus-o. Mats Wilander a comentat pe marginea situației lui Novak Djokovic.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
ACUM 16 ORE

Mats Wilander îi dă dreptate lui Novak Djokovic în controversa începutului de an în tenis

Mats Wilander îi ia partea lui Novak Djokovic și spune că decizia lui de a rămâne în Australia, deși ar fi putut să plece imediat acasă, arată ce fel de sportiv este sârbul: "Situația aceasta cu Novak Djokovic este foarte ciudată. Sunt convins că Novak a plecat spre Australia cu toate documentele de care avea nevoie, sunt sigur că Novak credea că va intra fără probleme în Australia. Dintr-odată ajunge acolo și nu e lăsat. Sincer să fiu cred că se creează reguli pe măsură ce ne apropiem de startul turneului. Îmi pare rău pentru Novak, îmi pare rău pentru turneu și pentru prim-ministrul australian pentru că trebuie să ia o decizie.
Îmi place că Novak a rămas acolo, că se luptă la tribunal pentru șansa de a juca tenis. Asta arată lumii cine este de fapt Novak Djokovic. Își dorește să joace la Australian Open. Putea să se întoarcă imediat acasă și să spună că Australia i-a dat undă verde să vină în țară, iar apoi că nu i-au mai dat voie. Singura care ar fi arătat rău ar fi fost Australia. Dacă iese de acolo fără să joace, cred că toată lumea ar trebui să se ferească. El a demonstrat de fiecare dată că revine mai puternic din orice luptă care pare pierdută", a spus Novak Djokovic pentru Eurosport.
În plus, Mats Wilander a vorbit despre cine crede că va ajunge în finală, în cazul absenței lui Novak Djokovic: "Cred că toți participanții la Australian Open vor ca Novak Djokovic să joace. Anul trecut a fost foarte aproape să câștige acel Calendar Grand Slam și a fost destul de ușor învins la US Open de Medvedev. Novak a avut un an 2021 incredibil, dar cred că ceilalți jucători se simt foarte aproape, cred că au 50-50% șanse. Cred că sunt șanse foarte mari să avem o finală fără Djokovic și Nadal. În afară de Medvedev, Zverev și Tsitsipas, mă gândesc că Felix Auger-Aliassime poate ajunge într-o finală de Grand Slam, Denis Shapovalov de asemenea, poate și Hubert Hukacz", a mai spus expertul Eurosport.
Tenis
Sârbii, în extaz după ultima veste despre Novak Djokovic! Ce au descoperit jurnaliștii de la Belgrad
ACUM O ZI
Tenis
Pronostic sumbru pentru cariera lui Novak Djokovic: "Viața lui în circuit va deveni un iad!"
ACUM O ZI