Novak Djokovic este cel mai bun jucător din lume la ora actuală. Diferența dintre sârb și restul jucătorilor din circuit este imensă, iar rezultatele din acest sezon sunt cea mai bună dovadă.
Djokovic a câștigat toate cele 3 turnee de Grand Slam desfășurate până acum în 2021 și este la un singur pas de realizarea Calendar Slam-ului, câștigarea tuturor turneelor majore dintr-un an calendaristic, performanță care nu a fost atinsă de nimeni de la Rod Laver încoace (1969).

Mats Wilander, impresionat de Novak Djokovic

Laver Cup
"Hai să evităm asta!" Ce l-a pus Federer pe Djokovic să facă la 3-6, 2-3 cu Auger-Aliassime
ACUM 4 ORE
Laudele pentru sârb au curs în valuri din toată lumea tenisului, iar expertul Eurosport, Mats Wilander, nu face excepție. Într-un interviu acordat francezilor de la L'Equipe, suedezul care are 7 titluri de Grand Slam în palmares a declarat că îl vede pe sârb jucând încă 10 ani.
"Când te uiți la Federer sau Nadal, îți spui:"Ok, cred că mai poate juca încă un an sau doi". Apoi, după ce-l vezi pe Novak, te gândești:"Haide, încă 10 ani!
Djokovic este mai deștept acum. Avantajul pe care îl are asupra celorlalți este imens. Cum poți fi atât de dominant pe iarbă fără a avea serviciul unui Pete Sampras sau al unui Roger Federer?Nu cred că și-a îmbunătățit o anumită lovitură, dar a adăugat unele arme noi în bagajul său, mai ales în apropierea fileului. Nu mă uimește atât tehnica lui din mers, cât apărarea lui. Știe exact unde să stea și cum să se miște.", a spus Wilander, citat de tennishead.com.
Djokovic încă nu a precizat dacă va participa sau nu la Jocurile Olimpice. Dacă o va face, sârbul va avea ocazia să spere la o performanță unică în tenisul masculin, și anume câștigarea celor 4 turnee de Grand Slam și a aurului olimpic în același an. Această realizare a fost obținută în tenisul feminin de către Steffi Graf, în 1988.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrată digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tenis
"Ești fericit că există Djokovic?" Replica lui Nadal a venit imediat și a stârnit hohote de râs
ACUM 5 ORE
Laver Cup
Un jucător din echipa Restului Lumii a refuzat să dea mâna cu Djokovic! Scenele ciudate surprinse
ACUM 5 ORE