Fostul campion de la Australian Open și expert Eurosport, Mats Wilander, a declarat că circumstanțele deosebite dinainte de începerea Australian Open îl vor afecta mai puțin pe Novak Djokovic decât pe restul jucătorilor datorită mentalității sale, însă sârbul s-ar putea să întâmpine dificultăți reale la primul Grand Slam al anului, care va începe pe 8 februarie în direct pe canelele Eurosport și Eurosport Player.
Nu îl văd favorit clar față de nume precum Rafa Nadal sau Dominic Thiem
”S-ar putea să nu aibă cea mai bună formă. A trecut un an (de când a câștigat ultima oară un Grand Slam) și nu te poți baza pe ultimele opt dăți când ai câștigat. Dar cred că faptul că s-a plâns de condiții este un lucru bun pentru că arată că el caută răzbunare”, a declarat Wilander.
BNP Paribas Open
"Revoluția de la Indian Wells". Toți favoriții eliminați înaintea semifinalelor
ACUM O ORĂ
Cu 17 titluri de Grand Slam în palmares, Djokovic rămâne cu trei în urma lui Roger Federer, cel care nu va participa la Australian Open și Rafael Nadal, însă turneul de la Antipozi este ocazia perfectă pentru Nole să se apropie de cei doi rivali.
Acest lucru poate aduce însă o presiune în plus iar Wilander va urmări limbajul corpului al sârbului, mai ales după câteva momente extrem de dezamăgitoare de anul trecut.
”Ceva l-a făcut să explodeze la US Open, până la urmă juca cu Pablo Carreno-Busta și era abia primul set. Deci ceva a fost în neregulă acolo, clar. Apoi în finala de la Roland Garros a avut parte de un start oribil. Șase lovituri ratate în primul game, a fost ciudat”, a afirmat Wilander.
Poate că încrederea în sine nu este atât de mare acum la Djokovic, mai ales în ceea ce privește momentele importante.
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU TURNEELE DIN AUSTRALIA, UNDE SIMONA HALEP&CO MERG EXCELENT. ANUNŢUL OFICIALILOR

Mats Wilander despre Dominic Thiem

”Eram în Austria acum câțiva ani și vorbeam cu Stefan Koubeck și mi-a spus că Thiem ca junior știa să facă de toate - drop shot-uri, backhand. Dar apoi Gunter Bresnik l-a muncit atât de tare și i-a creat acest joc în care se pune accent pe loviturile de bază. Acest lucru era necesar pentru a fi consistent cu loviturile de acest tip”, a afirmat Wilander.
Dar acum când te uiți la el, poți să vezi că are niște mâini extraordinare. Cred că este de departe cel mai complet jucător, alternează loviturile mai mult decât Novak și Rafa. Massu (antrenorul) l-a ajutat să devină mai creativ când nu joacă bine.
Indian Wells
Indian Wells | Taylor Fritz, victorie dramatică în fața lui Alex Zverev! Rezumatul partidei
ACUM 2 ORE
Indian Wells
Indian Wells: Rezumatul unui succes mare realizat de Basilashvili împotriva lui Tsitsipas
ACUM 9 ORE