Fost lider mondial în clasamentul ATP, Mats Wilander face un pariu îndrăzneț înainte de cel de-al doilea turneu major al anului și anunță finalul dominației lui Nadal și Djokovic în cicuit, un moment așteptat îndelung și cu sufletul la gură de reprezentanții Next Gen care au câștigat destul de multă experiență între timp.
Cei trei legendari tenismeni au făcut legea în circuit în ultimii 15 ani, iar Nadal se pregătește intens pentru a cucerit titlul major cu numărul 14 la Roland Garros, 21 la general. Chiar dacă ibericul, împreună cu rivalul Djokovic, au arătat o formă de joc foarte bună la Roma, Mats Wilander este de părere că cei doi nu vor continua să-și domine adversarii și la Roland Garros.

Mats Wilander anunță un final de eră în tenisul mondial masculin

Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
IERI LA 05:08
"Novak și Rafa sunt din ce în ce mai vulnerabili în fiecare an. Tenismenii mai tineri lovesc mingea cu putere din orice poziție, au servicii impresionante și au șansa să le scadă din încredere acestor trei monștri sacri ai sportului. Singurul lor avantaj la turneele de Grand Slam este experiența mult mai mare de a fi jucat mai multe meciuri de 5 seturi decât adversarii lor. În afară de asta, diferența dintre ei trei și ceilalți devine din ce în ce mai neînsemnată.
Există o șansă ca un tânăr jucător să-i rupă încrederea în bucăți lui Nadal în primul tur. Chiar dacă trece în turul 2, ibericul nu va mai avea aceeași părere despre posibilitățile lui. Novak la fel, poate fi învins în 5 seturi de un puști care nu ar fi crezut că e capabil de așa ceva. Asta e diferența acum, tinerii jucători cred mai mult că-i pot bate pe cei mai puternici. Cred că un tânăr jucător va câștiga Roland Garros 2021. Îmi place Stefanos Tsitsipas, iar lovitura lui de dreapta e mai bună decât a lui Rafa, mai bună decât a lui Roger sau Novak", a spus Wilander pentru Eurosport.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51