Novak Djokovic a început sezonul 2021 având 17 titluri de Grand Slam, cu 3 mai puțin decât rivalii săi cei mai mari, Roger Federer și Rafael Nadal. Aceștia din urmă nu au reușit în 2021 să câștige vreun titlu major, însă sârbul a disputat anul acesta toate cele patru finale majore, câștigând trei dintre ele, ajungând și el la 20 de titluri de Grand Slam.
Drept urmare, anul 2022 va fi extrem de interesant din punct de vedere al cursei nebune pentru supremație. Cei trei coloși ai tenisului mondial masculin vor începe noul sezon la egalitate. Dacă Federer are probleme serioase din punct de vedere fizic, Nadal se află acum în plin proces de recuperare. Ibericul speră să revină mai puternic și să atace cu toate forțele titlurile de la Roland Garros și US Open, acolo unde s-a descurcat cel mai bine de-a lungul timpului.
Tenis
Cine l-a făcut pe John Isner "să se simtă mic": "Până și cu Nadal pe zgură am avut mai multe șanse"
ACUM 8 ORE

Mats Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic

Novak Djokovic a fost foarte aproape la US Open să devină cel mai titrat jucător de tenis din istorie (ATP), însă sârbul a cedat în finală în fața lui Daniil Medvedev în minimum de seturi. Chiar și așa, Nole este privit cu cele mai mari șanse să preia conducerea în cursa titlurilor majore și să-i întreacă pe Nadal și Federer.
Mats Wilander și-a exprimat și el opinia și a mărturisit că și-ar dori ca cei trei să rămână la egalitate, la 20 de titluri majore: "Ar fi grozav dacă cei trei ar rămâne la 20 de titluri majore. E foarte posibil să se întâmple, părerea mea. Cu toate acestea, sunt sigur că Djokovic se va antrena precum o fiară pentru a câștiga Australian Open anul viitor", a spus Wilander.
Tenis
Higgins, "rușinat" de retragerea lui Federer: "Cum ar fi să-l țin pe O'Sullivan de mână și să plâng"
ACUM 9 ORE
Tenis
Participă Novak Djokovic la Australian Open 2023? Anunțul făcut de directorul turneului major
ACUM 10 ORE