Într-un interviu exclusiv pentru Eurosport, Mats Wilander a recunoscut că foștii mari tenismeni, inclusiv el, Bjorn Borg sau John McEnroe s-ar fi chinuit foarte mult să-și recapete încrederea după un meci atât de important ca finala disputată de Novak Djokovic la US Open, pierdută în fața rusului Daniil Medvedev.
Novak Djokovic s-a aflat la doar o victorie distanță de a deveni primul tenismen în peste 50 de ani care bifează Calendar Grand Slam (câștigarea tuturor celor 4 titluri de Grand Slam în același sezon). Cu toate acestea, o combinație de presiune și oboseală l-a făcut pe sârb să joace unul dintre cele mai slabe meciuri ale sale din sezon și a ajuns să piardă în minimum de seturi în fața lui Daniil Medvedev.
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 13 ORE

Mats Wilander, reverență în fața lui Novak Djokovic pentru forța mentală

Mats Wilander a dezvăluit că a crezut despre Djokovic că "nu va mai fi niciodată același jucător" după ce a pierdut finala US Open într-o asemenea manieră: "Exista o posibilitate în mintea mea potrivit căreia Novak Djokovic nu va mai fi niciodată același jucător după US Open", a spus Wilander. "Pentru că are 34 de ani. Se apropie încet încet de 35 de ani și pierde o finală de așa calibru în acel mod. Ți-ar putea distruge încrederea definitiv", a mai spus Wilander.
Câștigător a 7 titluri de Grand Slam, Mats Wilander a subliniat că o astfel de înfrângere ar fi afectat semnificativ încrederea multor foști mari tenismeni, inclusiv pe sine. Cu toate acestea, văzând modul în care Djokovic a revenit la Masters-ul de la Paris, Wilander simte acum că numărul 1 mondial este "supraom" și cel mai mare jucător de sală din toate timpurile.
"O astfel de înfrângere ar fi rupt în două încrederea mea", a adăugat Wilander. "Ar fi nimicit încrederea lui John McEnroe, pe cea a lui Bjorn Borg, ar fi rupt în două o mulțime de jucători, dar nu și pe Novak Djokovic. El este într-adevăr supraom. Și apoi mi-am dat seama că la turneele indoor este de departe cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. E limpede că a revenit. Joacă din nou grozav.
Deci cred că are obiectivele stabilite să fie cu siguranță cel mai bun jucător din lume, dar mai important, să fie cel mai bun jucător din lume la sfârșitul acestui an, să fie cel mai bun jucător din lume la sfârșitul anului viitor. Atâta timp cât joacă, vrea să fie cel mai bun jucător din lume atunci când e comparat cu Roger Federer sau Rafa Nadal sau Rod Laver sau Bjorn Borg", a mai spus Mats Wilander.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30