Campion la turneul de la Queen’s, Matteo Berrettini și-a exprimat la Londra frustrarea pentru cele întâmplate la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros. Italianul a disputat meciul din sferturile de finală de la Paris în compania lui Novak Djokovic, în ultimul meci de pe Arena Philippe Chatrier.
În decursul acelui meci, care a durat trei ore și 32 de minute de joc, fanii au fost alungați din tribune din cauza orei de stingere aplicată la Paris din cauza pandemiei de coronavirus. Meciul a fost întrerupt pentru ca spectatorii să părăsească complexul de la Roland Garros, iar criticile au venit valuri în direcția organizatorilor.

Matteo Berrettini, critici dure după meciul Djokovic – Nadal de la Roland Garros

Australian Open
Toni Nadal, surprins de faptul că Rafa a ajuns până în semifinalele Australian Open
IERI LA 16:26
Dacă la meciul Berrettini – Djokovic fanii au fost alungați din tribune, nu la fel s-a întâmplat și la semifinala dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal, atunci când crainicul de pe Arena Philippe Chatrier i-a anunțat pe spectatori că pot rămâne în tribune până la finalul partidei dintre cei doi titani ai sportului alb.

Roland Garros 2021: Rezumatul unui meci istoric: Novak Djokovic - Rafael Nadal 3-6, 6-3, 7-6, 6-2

Matteo Berrettini a găsit această decizie insultătoare și și-a exprimat frustrarea în mod public: "La Roland Garros în timpul meciului meu cu Djokovic, fanii au fost scoși din tribune din cauza acelei ore de stingere. În schimb, la meciul Djokovic – Nadal, spectatorii au putut rămâne în tribune. Am fost foarte furios din cauza acestei decizii. Pentru ei s-a putut încălca regula orei de stingere, pentru mine însă, nu!", a spus Berrettini pentru Il Messagerro.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42
Australian Open
Berrettini, despre ce i se întâmplă lui Djokovic în Australia: "Înțeleg de ce reacționează așa"
06/01/2022 LA 14:23