Articol scris de Andrei Nicolae
Tenismenul ce a urcat pe locul 6 în clasamentul ATP a fost învins în semifinalele turneului de la Antipozi de Rafael Nadal, scor 3-6, 2-6, 6-3, 3-6. Deși nu a reușit să ajungă din nou în finala unui turneu de mare șlem, după cea de la Wimbledon de anul trecut, jocul italianului a încântat fanii australieni și a adus laude din partea antrenorului său:"Parcursul până în semifinale la acest Grand Slam confirmă statutul la care a ajuns Matteo și statura sa de jucător de nivel înalt. Putem doar să fim mulțumiți de ce a realizat și sunt sigur că a evoluat după acest turneu."
Tenis
Alcaraz, punctul turneului la Roland Garros! Și-a scos din minți adversarul cu o defensivă de fier
ACUM 44 MINUTE

Matteo Berrettini, lăudat de antrenorul său

Santopadre a vorbit despre jocul lui Berrettini din penultimul act, disputat în fața spaniolului ce avea să și câștige turneul: "A fost greu pentru el să intre în joc deoarece loviturile care ar fi trebuit să-l afecteze pe Rafa, serviciul sau forehand-ul, nu au funcționat, din cauza tacticii bune a ibericului. Din punctul meu de vedere, este o experiență. Berrettini a ajuns la a treia semifinală de mare șlem și nu a fost ușor să joace în fața cuiva cu un palmares legendar."
Antrenorul italian a vorbit mai departe despre momentul în care Berrettini s-a pierdut în partida cu Nadal și despre posibilitatea de a-l vedea pe elevul său în postura de campion de Grand Slam: "Cred că a tensiunea și-a spus cuvântul, tensiune pe care a resimțit-o după al treilea set, în care a reacționat și a jucat cum știe el. Apoi a fost păcat în al patrulea set, când inerția jocului s-a schimbat."
Santopadre a confirmat că Berrettini va juca în turneele de la Rio de Janeiro și de la Acapulco, după care italianul va concura în Cupa Davis. Până să înceapă sezonul de zgură, Matteo va concura și la Indian Wells și Miami.
Roland-Garros
Katerina Siniakova - Leylah Fernandez - Roland-Garros
ACUM O ORĂ
Roland-Garros
Brandon Nakashima - Tallon Griekspoor - Roland-Garros
ACUM O ORĂ