2019 a fost fără doar și poate un an foarte spectaculos din punct de vedere al partidelor disputate pe cele mai mari scene al tenisului feminin. WTA a avut inițiativa de a întocmi un top al superlativelor sezonului 2019 cu puțin înainte de finalulul de an, iar Simona Halep nu putea lipsi.

Meciul jucat de sportiva noastră în turul al patrulea al primului turneu de Grand Slam din sezon, Australian Open, împotriva Serenei Williams, a fost catalogat ca fiind al doilea cel mai spectaculos. Din păcate pentru reprezentanta noastră, duelul s-a încheiat cu succesul celei mai titrate jucătoare de tenis aflată în activitate, cu scorul de 6-1; 4-6; 6-4.

Tenis
Iga Swiatek, bucuroasă că nu a avut parte de primirea de care a beneficiat Simona Halep în România
IERI LA 13:11

Simona Halep, în centrul atenției din nou

"Cu 10 lovituri câștigătoare, Williams a uluit-o pe Halep și i-a luat primul set cu 6-1 în doar 20 de minute. În setul doi, Serena a ratat șansa, pe propriul serviciu, să se desprindă la 3-1 și de acolo Simona și-a construit revenirea și a luat setul secund cu 6-4. În decisiv, cele două au mers cap la cap până la 3-3, atunci când Serena a apăsat pe accelerator, a făcut break-ul și și-a asigurat calificarea cu 6-4", se arată pe site-ul oficial al WTA.

De asemenea, Simona Halep a fost nominalizată de WTA pentru titlul de "Cea mai bună jucătoare a anului 2019". Alături de sportiva noastră au mai fost nominalizate și Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Bianca Andreescu și Karolina Pliskova. Rezultatul va fi anunțat în luna decembrie, iar jurnaliștii din întreaga lumea vor vota favoritele.

Tenis
Tăieri de 80% din premiile financiare! Câți bani va lua Simona Halep la Miami, în comparație cu 2019
IERI LA 10:15
Tenis
#SăptămânaCampioanelor Simona Halep, "întâmplarea" frumoasă din tenisul feminin românesc
01/03/2021 LA 12:30