Nick Kyrgios ocupă centrul scenei în ziua a șasea la Wimbledon 2022. Australianul caută să adauge un alt nume important pe lista învinșilor, în turul 3 la Wimbledon. În vârstă de 27 de ani, Kyrgios caută să obțină a treia victorie la All England Club în fața unui jucător din Top 10 mondial. De această data va fi față în față cu al patrulea favorit, grecul Stefanos Tsitsipas.
"Suntem două dintre cele mai mari vedete ale acestui sport. Dacă amândoi venim cu cel mai bun tenis al nostru, va fi uimitor de urmărit. Există un echilibru de găsit: îmi place când joc la acest nivel, dar uneori e greu pentru că vreau și eu să fac spectacol"
Nick Kyrgios, numărul 40 ATP
Tenis
SUA: "Nevaccinații, tratați ca vaccinații!" Ce se întâmplă cu Novak Djokovic înainte de US Open
ACUM 19 MINUTE

Spectacol, dar nu în sensul bun

Kyrgios a suferit enorm pentru calificarea în turul 1 la Wimbledon. A scăpat cu greu de britanicul Paul Jubb (locul 219 ATP, wildcard la Londra). Australianul a făcut spectacolul, dar nu într-un sens pozitiv.
A atacat un tușier pe care l-a considerat prea bătrân, spunând că nu vede prea bine: "Acești oameni au peste 90 de ani și nu văd mingea!". Și-a vărsat nervii și pe spectatorii „nerespectuoși”, chiar a scuipat în direcția unuia dintre ei. Acest gest a determinat deschiderea unei anchete. După această primă rundă laborioasă a apărut în fața presei cu un fel de sushi, răspunzând cu gura plină de cele mai multe ori la conferința de presă!
În turul doi, Kyrgios și-a amintit și că ar putea fi un mare jucător de tenis, în special pe iarbă, depășindu-l pe Filip Krajinovic, locul 31 în lume, și recent finalist la Queen. A fost 6-2, 6-3, 6-1 cu numai puțin de 50 de lovituri câștigătoare pentru Australian, doar 10 erori neforțate și 24 de ași. 93% din punctele jucate cu primul serviciu au fost castigate de el și 65% cu al doilea. "Am vrut să demonstrez tuturor că sunt cu adevărat bun".
"Cine nu-l cunoaște pe Nick Kyrgios? E bine să-l vezi așa, știm cu toții că este unul dintre cei mai periculoși jucători atunci când joacă la nivel maxim"
Stefanos Tsitsipas, numărul 6 ATP
Dublu câștigător al Monte-Carlo Masters 1000, de trei ori semifinalist la Australian Open și finalist la Roland-Garros în 2021, Tsitsipas s-a chinuit să îmblânzească iarba până acum. La Wimbledon, trecuse o singură dată de primul tur, în 2018 când a ajuns în fazele eliminatorii. Dar se vede un progres. A câștigat la Mallorca chiar înainte de Londra. El și-a îmbunătățit în mod considerabil jocul din spatele terenului. O adevărată armă acum: "Jocul meu pe iarbă a evoluat într-un an. Se potrivește perfect. Acum mă simt ca acasă aici", a declarant grecul. A reușit un joc solid în turul doi împotriva australianului Jordan Thompson (6-2, 6-3, 7-5) în doar douăore. Trecuse în patru seturi, ăn runda inaugural de locul 188 mondial , Alexander Ritschard.
https://i.eurosport.com/2022/06/30/3401577.jpg
Înainte de ciocnirea cu Nick, jucătorul antrenat la Academia Mouratoglou a păstrat un optimism scăzut. "Chiar nu mă aștept la un joc ușor. Nick a jucat mai multe meciuri decât mine pe aceste terenuri la All England Lawn Tennis Club. Spune că îi place să joace pe iarbă și cred că jocul lui se potrivește cu această suprafață. Îl respect foarte mult pe teren. Chiar dacă are o atitudine controversată", a declarant Stefanos.
Kyrgios conduce cu 3-1 în duelurile sale împotriva grecului. Kyrgios tocmai a câștigat pe iarbă la Halle în turul doi împotriva lui Tsitsipas. "Ar trebui să fie un meci uimitor de urmărit", anunță australianul.
Cu siguranță în această seară, va fi un meci pe cinste pe terenul numărul 1 de la Wimbledon.
Tenis
Năstase a reacționat, după ce Serena Williams și-a anunțat retragerea: "De ce să fie o pierdere?"
ACUM O ORĂ
National Bank Open
Simona Halep a primit o veste uriașă! Anunțul de ultimă oră făcut de Patrick Mouratoglou
ACUM 2 ORE