Iubitorii sportului alb își vor aminti de finala feminină de la Roland Garros 1999 drept ultimul trofeu de Grand Slam câștigat de Steffi Graf în circuitul feminin de tenis, din totalul de 22 pe care le-a câștigat de-a lungul timpului.
Finala în sine a conținut atât de multă dramă încât se încadrează perfect la capitolul Meciuri Memorabile.

Cel mai controversat duel de la Roland Garros

Roland-Garros
Simona Halep, traseu infernal la Roland Garros! Românca s-ar putea duela repede cu Iga Swiatek
ACUM 9 ORE
Martina Hingis era favorită în ultimul act al competiției, câștigase primul set și se contra cu arbitrul de scaun după o decizie controversată a unuia dintre oficialii de linie. Acel punct a contat enorm în economia partidei, fusese un raliu de 32 de lovituri câștigat de Graf, exact în momentul în care Hingis servea pentru meci și trofeu. Poate că a contat și uriașa pauză de toaletă pe care Hingis a luat-o în setul al treilea, sau poate momentul în care a pierdut meciul și a fost convinsă de mama ei să revină pe teren pentru ceremonia de premiere.

#YouSayWePlay Roland Garros 1999, duelul "nebun" dintre Martina Hingis și Steffi Graf

Graf a sintetizat perfect partida la finalul acelui meci: “A fost unul dintre cele mai nebune meciuri din istorie! Nu știu ce altceva se mai putea întâmpla!” Legendara tenismenă din Germania s-a impus în fața Martinei Hingis, scor 4-6, 7-5, 6-2, cucerind al 22-lea titlu al carierei, și ultimul de Grand Slam.
Atunci, Graf devenea prima jucătoare în Era Open care învinge toate cele trei jucătoare din top în același turneu de Grand Slam (locul 2 – Lindsay Davenport în sferturile de finală, locul 3 – Monica Seles în semifinale, și Martina Hingis în finală). Hingis a ratat atunci șansa de a reuși Career Grand Slam în proba de simplu (să dețină toate cele aptru titlui majore în același timp). Arantxa Sanchez Vicario era campioana en-titre la ediția din 1999, dar a cedat în fața Martinei Hingis în penultimul act.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM 10 ORE
Roland Garros
Djokovic, Nadal și Alcaraz, pe aceeași jumătate de tablou la Roland Garros! Tabloul complet
ACUM 10 ORE