O excelentă jucătoare de dublu (are în palmares 5 turnee de Grand Slam la dublu și dublu mixt), Krejcikova scrie istorie și în proba de simplu. Ajunsă la 25 de ani, eleva lui Petr Kovacka a devenit de câteva luni o prezență constantă în fazele finale ale turneelor mari. A impresionat la Dubai, unde a ajuns până în finală (învinsă de Muguruza), pentru ca apoi, pe zgură, suprafața preferată să aibă prestații solide (titlu la Strasbourg, după o finală cu Sorana Cîrstea).
La Paris avea un traseu dificil, însă sportiva din Cehia a câștigat cu fiecare partidă la nivelul încrederii. În primul tur a revenit de la set și break în față în confruntarea cu Kristyna Pliskova, pentru ca apoi să nu mai cedeze vreun set. Pe lista sa de "victime" au fost înșirate nume grele: Alexandrova, Svitolina sau Sloane Stephens.
Azi, Cori Gauff părea ușor favorită, iar tânăra jucătoare din SUA a justificat acest statut în prima parte a setului, când a condus cu 3-0 și 5-3. Jucătoarea de 17 ani a ratat trei mingi de set, iar încrederea Krejcikovei a crescut, împingând manșa în tie-break unde s-a impus la 6.
Tenis
Hewitt, discurs dur după ce a pierdut finala Cupei Davis: "Nimeni nu ascultă"
ACUM 29 MINUTE

Gauff a salvat 5 mingi de meci, dar Krejcikova a rămas concentrată

Gauff a acuzat șocul și se părea că meciul nu va avea istoric, cehoaica distanțându-se în setul secund la 5-0. După 5 mingi de meci salvate, sportiva de peste ocean s-a apropiat la 3-5, însă nu a mai avut puterea să revină. Krejcikova și-a păstrat concentrarea în gameul cu 9 din manșa secundă și s-a impus cu 7-6, 6-3, la capătul a o oră și 50 de minut de joc.
"Sunt fericită, vă mulțumesc mult de tot, am primit atât de multă energie de la voi", și-a început cehoaica speechul de după partidă, în contextul în care cei mai mulți dintre suporterii prezenți au fost de partea ei. "Nu realizez ce am reușit. Am avut un start de sezon de zgură bun, dar nu îmi fixasem un obiectiv. Nu îmi imaginam că pot ajunge atât de departe, am vrut doar să mă bucur de meciuri", a mai spus Barbara.
Aflată în premieră într-o semifinală de Grand Slam la simplu, jucătoarea din Cehia va evolua, în penultimul act, în fața învingătoarei din duelul Sakkari - Swiatek. Deja calificate în semifinale sunt Pavlyuchenkova și Zidansek, care vor avea, evident, meci direct.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Sorana Cîrstea se antrenează din greu pentru 2023! Românca a terminat a treia săptămână de pregătire
ACUM 12 ORE
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
ACUM 13 ORE