Daniil Medvedev traversează o formă foarte bună, iar acest lucru le dă mari speranțe fanilor săi în perspectiva turneului de la Wimbledon.
După ce a făcut sferturi de finală la Roland Garros, un rezultat excelent ținâdn cont că zgura nu este nici pe departe suprafața sa favorită, Medvedev pare că și-a găsit cadența și pe iarbă. Rusul a legat 2 victorii la rând la turneul de la Mallorca și s-a calificat în semifinale.
În sferturi, Medvedev a avut nevoie de numai 2 seturi pentru a trece de norvegianul Casper Ruud, scor 7-5, 6-1. Pentru un loc în marea finală, al 2-lea jucător al lumii se va duela mâine cu Pablo Carrneo-Busta, care l-a învins cu un dublu 6-4 pe australianul Jordan Thompson.
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
ACUM 14 ORE

Daniil Medvedev: "Djokovic e sub presiune"

Turneul din insula iberică este important, dar marea miză pentru Medvedev în această perioadă este Wimbledon-ul. După meciul de azi, rusul a făcut câteva referiri la al 3-lea turneu de Grand Slam al anului, acolo unde va fi al 2-lea favorit, după liderul mondial Novak Djokovic, care a ales să se pregătească pentru Wimbledon tot la Mallorca, unde participă însă doar în proba de dublu.
Evindent, Djokovic este văzut de mulți specialiști drept marela favorit la cucerirea trofeului, dar Medvedev consideră că presiunea la care este supus sârbul în această perioadă i-ar putea crea mari probleme.
"Fiecare site web scrie că Djokovic este mare favorit să câștige la Wimbledon, că are șansa să realizeze Golden Slam-ul, iar asta pune o mare presiune pe umerii săi.", spus Medvedev după meciul câștigat astăzi.
În ceea ce privește ambițiile sale, rusul nu și-a ascuns intențiile de a merge cât mai departe în turneu, țintind chiar o finală: "E amuzant că după ediția din acest an de la Roland Garros, Wimbledon a devenit turneul de Grand Slam unde am cele mai slabe performanțe, singurul unde nu am ajuns în sferturi. Vreau să încerc să ajung în finală. Voi fi al 2-lea favorit la Wimbledon și abia așteăt să arăt ce pot."
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Daniil Medvedev, în turul al doilea de la Roland Garros, după o victorie facilă cu Bagnis
ACUM 16 ORE
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM 19 ORE