Simona Halep s-a încâlzit cu numărul 1 mondial, Ashleigh Barty la prima apariție pe teren din 2021. În meciul demonstrativ de la Adelaide, Halep a revenit spectaculos de la 0-1 la seturi și s-a impus într-un super tiebreak foarte disputat în preludiul sezonului.

Super-tie-break de clasă între Halep și Barty! Așa a învins-o românca pe numărul 1 WTA

Tenis
Iga Swiatek, bucuroasă că nu a avut parte de primirea de care a beneficiat Simona Halep în România
IERI LA 13:11

La primul turneu al sezonului, Halep a fost distrbuită de WTA în turneul dotat cu Gippsland Trophy, unde va da peste o rusoaică de 19 ani. Anastasia Potapova (numărul 101 WTA) a pierdut doar trei gameuri în disputa cu o altă jucătoare foarte tânără, Whitney Osuigwe (18 ani, numprul 162 WTA). Partida a durat doar 51 de minute și s-a terminat cu scorul 6-3. 6-0.

Cine este Anastasia Potapova?

Anastasia Potapova va împlini 20 de ani la finalul lunii martie și a fost numărul 1 mondial la junioare. Sportiva din Rusia a fost campioană la Wibledon, ăn concursul rezervat junioarelor. În finala din 2016, Potapova a trecut de uraineeanca Dayana Yastemska.

Cea mai spectaculoasă victorie a carierei de până acum a fost obșinută însă pe zbură. Potapova a trecut în primul tur de la Roland Garros, în 2019, de numprul 5 mondial la acea vreme Angelique Kerber din Germania.

Potapova a urcat până pe locul 66 WTA, după ce a reușit acea calificare în turul secund la Roland Garros din 2019, dar acum este pe locul 101.

Simona Halep & Anastastia Potapova

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep nu a jucat până acum împotriva Anastasiei Potapova. Meciul din cele două este programat marți dimineață.

Tenis
Tăieri de 80% din premiile financiare! Câți bani va lua Simona Halep la Miami, în comparație cu 2019
IERI LA 10:15
Tenis
#SăptămânaCampioanelor Simona Halep, "întâmplarea" frumoasă din tenisul feminin românesc
01/03/2021 LA 12:30