Simona Halep a obținut joi dimineață calificarea în sferturile "WTA Melbourne Summer Set 1" după o victorie în două seturi (scor 6-2, 6-1) în fața compatrioatei Gabriela Ruse, la capătul unui meci care a durat 61 de minute de joc. Dublă campioană de Grand Slam, Simona are o serie impresionantă împotriva sportivelor din România: a ajuns la cea de-a 17-a victorie consecutivă.
Halep, care încearcă să facă cea mai bună pregătire pentru primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, a cedat ultima dată împotriva unei compatrioate în august 2010, atunci când Sorana Cîrstea o învingea în calificările de la Cincinnati. Din păcate pentru Ruse, această serie a Simonei nu a putut fi oprită. În continuare, Simona Halep se va duela cu Viktorija Golubic la Melbourne.
Roland Garros
EXCLUSIV | Simona Halep, uimită de Schunk la Roland Garros! "Era tot timpul acolo unde loveam!"
ACUM 4 ORE

Ce a spus Simona Halep după ce i-a predat o lecție de tenis Gabrielei Ruse

"Sunt foarte fericită că am câștigat meciul în această manieră. Am început să simt ușor meciul, nu am început bine, dar apoi am simțit că am dominat. Sunt fericită cu modul în care joc. Sunt pregătită să joc meciuri oficiale, mi-a fost dor să fiu pe terenul de tenis și mă bucur că am această șansă acum. Nu sunt niciodată confortabilă cu nicio adversară. Mă concentrez doar pe mine, e un meci nou cu Golubic, dar eu voi încerca să dau ce e mai bun și să mă bucur că pot evolua", a spus Simona Halep după meciul cu Ruse.
Înainte de meciul de azi, Halep și Ruse s-au mai duelat o singură dată, anul trecut la Cluj. Ca atunci, Halep nu a cedat decât 3 game-uri în tot meciul: Simona s-a impus la Transylvania Open 2021, scor 6-1, 6-2. Halep și Golubic s-au mai întâlnit o singură dată, în 2018 la Fed Cup, pe zgură. Atunci, Halep câștiga cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1.
Roland Garros
Mesajul lui Mouratoglou după prima victorie a Simonei Halep la Roland Garros! "Un meci special"
ACUM 5 ORE
Roland Garros
Spectatori de 5 stele la meciul lui Halep din turul 1 la Roland Garros! Cine a urmărit-o pe Simona
ACUM 5 ORE