Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

WTA, reverență în fața Simonei Halep, după titlul cucerit la Melbourne: "A trecut furtunos de Kudermetova"

Irina Aldea

Publicat 09/01/2022 la 14:23 GMT+2

Simona Halep, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 2, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 2, după ce a învins-o, în finală pe Veronika Kudermetova. WTA a scris un comentariu laudativ la adresa sportivei noastre.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep e campioană la Melbourne Summer Set 1, după victoria în fața Veronikăi Kudermetova. Românca s-a impus cu scorul de 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 15 minute de joc. Acesta este primul titlu din 2022 pentru Simona Halep și al 23-lea al carierei, în cea de-a 41-a finală disputată.
Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de 18.037 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 31.000 de dolari şi 280 de puncte WTA. Simona Halep a câştigat ultimul trofeu pe 21 septembrie 2020, la Roma.
Simona s-a impus în ambele sale dueluri anterioare cu Kudermetova (24 ani, 31 WTA), ambele desfăşurate în 2021, cu 6-1, 6-1 în turul al treilea la Australian Open şi cu 6-1, 7-6 (4) în optimi la Moscova. Ele s-au întâlnit de două ori şi la dublu, victoria revenind rusoaicei de fiecare dată.

Ce a scris WTA după ce Simona Halep a cucerit titlul la Melbourne

"Halep a trecut furtunos de Kudermetova la Melbourne pentru a bifa titlul cu numărul 23 din carieră. A început lent în ambele seturi. Fostul lider mondial a comis o dublă greșeală și a fost condusă cu 2-1 în primul set, iar apoi a pierdut pe serviciu propriu în primul game al setului secund.
Dar Kudermetova nu a putut să profite de asta în ambele cazuri. Numărul 31 mondial a comis 27 de erori neforțate de-a lungul meciului. Halep a avut nevoie de încurajări pentru a stabiliza situația și nu i-a mai permis adversarei să ajungă aproape de un alt game pentru tot restul setului secund. Încă o dată, a fost dubla campioană de Grand Slam care a profitat de momentul bun. Halep a câștigat cinci din ultimele șapte meciuri jucate și a obținut un nou trofeu după ce Kudermetova a trimis un alt rever în afara terenului", au scris cei de la WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo