Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Românce la Melbourne | Simona Halep a pierdut primul meci din 2022

Ion Alexandru

Actualizat 04/01/2022 la 11:26 GMT+2

WTA Melbourne | Simona Halep a părăsit rapid turneul de dublu. Halep și Ruse au fost întrecute de 2 seturi de perechea Siniakova/Pera. Irina Begu a furnizat prima surpriză mare din 2022 din tenisul mondial. Begu a eliminat-o pe favorita principală a turneului Melboure Summer Set 2, Jessica Pegula.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

WTA Melbourne | Simona Halep și Gabriela Ruse au pierdut ambele seturi din meciul cu Siniakova și Pera. Marea problemă a reprezentat-o oboseala Gabrielei Ruse. Jucătoarea din București a avut doar o jumătate de oră între meciul câștigat la simplu și partida de dublu de la Melbourne. Primul game al meciuliui a fost o demonstrație a oboselii Gabrielei, un break la 0 făcut de adversare. Halep și Ruse a pierdut rapid primul set cu 6-2.
Runda a doua a avut o altă istorie. Halep și Ruse au ratat o minge de set, dar au și salvat una de meci. Până la urmă, Pera și Siniakova s-au impus în tiebreak și s-au calificat în turul 2.
Halep va avea în primul tur o adversară venită din calificări, Destanee Aiava (21 de ani, locul 316 WTA). Dacă va trece de această, Halep va juca împotriva Gabrielei Ruse în turul 2 de pe tabloul de simplu de la Melbourne.
WTA Melbourne | Sorana Cîrstea a reușit startul perfect de sezon. Jucătoarea din Târgoviște a câștigat cu 6-0, 6-0 în primul meci din Australia. Cîrstea a avut nevoie de doar 49 de minute pentru a trece de primul tur la Melbourne.
WTA Melbourne | Irina Begu a avut nevoie de doar 2 seturi pentru a se impune în fața americancei Jessica Pegula, numărul 18 WTA. Americanca a început mai bine partida și s-a desprins la 2-0. Begu a revenit imediat și a egalat la 2. După două game-uri în care cele două jucătoare și-au făcut serviciul, Pegula a reușit să se desprindă din nou la două game-uri, 5-3. Și de această dată Irina a revneit și a egalat la 5. S-a ajuns în tie-break, unde sportiva noastră după ce a salvat două mingii de set a închis tie-break-ul la 6. Jessica Pegula a avut un parcurs foarte bun în 2021 la primul Grand Slam al anului. Americanca a ajuns până în sferturi la Australian Open. Pegula a fost principala favorită de la Melbourne Summer Set 2, iar în turul următor Begu va juca împotriva lui Jasmine Paolini (numprul 53 WTA). Italianca a trecut în primul tur de Schmiedlova în trei seturi.
WTA Melbourne | Jacqueline Cristian (nr. 71 WTA) este singura româncă învinsă la simplu în meciurile de astăzi. Cristian a avut un meci infernal cu experimentata Kaia Kanepi. Românca a câștigat primul set la tiebreak cu 7-2 și l-a pierdut pe al doilea tot la tiebreak cu 9-7. Ambele seturi au durat 56 de minute. Jucătoarea din Estonia, fost număr 15 WTA, s-a impus clar în setul decisiv cu 6-2. Este a treia victorie din 3 meciuri pentru Kanepi în fața lui Cristian. Acesta a fost primul meci al lui Jacqueline după finala pierdută la Linz la mijlocul lunii noiembrie.
WTA Melbourne | Gabriel Ruse, început în forță în 2022
Gabriela Ruse a continuat forma bună de anul trecut și în debutul lui 2022. Românca, numărul 87 mondial, a stat foarte pușin pe teren pentru primul meci de la Melbourne Summer Set 1. Ruse a trecut în 68 de minute de australianca Rodionova (152 WTA) cu 6-3, 6-2. În primul set, Ruse a trecut de un moment psihologic. La 2-1 pentru adversară si 0-40 pe propriul serviciu, Ruse a servit excelent și a întors meciul în favoarea ei.
Gabriela Ruse o așteaptă în turul 2 pe Simona Halep, care are de jucat împotriva unei sportive venite din calificări. Favorita principală, Naomi Osaka a învins-o pe Alize Cornet (numărul 61 WTA) după un meci de trei seturi care a durat peste 2 ore. Este priumul meci după 4 luni în circuit pentru japoneză.î
Citește și:
Australian Open începe pe 17 ianuarie și va fi transmis în exclusivitate pentru România de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo