Irina Begu (numărul 79 WTA) trăiește periculos la Melbourne, dar reușește să lege victoriile. În fiecare dintre cele 3 tururi de până acum, Begu a pierdut primul set și a revenit cu o evolușie eficientă.
Begu s-a impus dramatic în fața fostei semifinaliste de la Australian Open (a pierdut în 2016 cu Kerber), Johanna Konta (numărul 14 WTA). Născută în Australia, dar reprezentantă a Marii Britanii, Konta a condus cu 1-0 la seturi și a avut 2 mingi de meci în tiebreakul seturul secund.
Parma Ladies Open
Ana Bogdan a câștigat duelul 100% românesc cu Irina Begu și s-a calificat în semifinale la Parma
29/09/2022 LA 17:15

Melbourne Summer Series | Begu a muncit, a suferit și a câștigat

Begu a jucat cel mai bun tenis al ei în momentele cheie ale partidei de la Gippsland Trophy și a revenit ca prin minune. 12-10 a fost scorul cu care Begu s-a impus în setul 2, care a durat o oră și 27 de minute.
Calificarea s-a decis la retur, Begu a fost precisă în primele 8 gameuri din setul decisiv și a reușit breakul în gameul 3. Apoi a început o nouă perioadă grea. 7 mingi de meci ratat și jucătorea de din București de 30 de ani părea că nu mai poate controla o calificare care îi era la îndemănă. Begu s-a ambiționat pe final a obținut calificarea în sferturi după meci nebun decis în tiebreak și care a durat peste 3 ore și jumătate.

Melbourne Summer Series | Begu - Osaka în sferturi

După thrillerul din optimi cu Johanna Konta, Irina Begu va da peste un adersar și ami greu, Naomi Osaka. Japoneza de 23 de ani a câștigat Australian Open în 2019 după o finală dramatică în fața Petrei Kvitova și este pe locul 3 în lume, în acest moment. Begu și Osaka nu s-au mai întâlnit până acum.
Openul Australian... toate meciurile în direct și fără reclame numai pe Eurosport Player.
Parma Ladies Open
Irina Begu - Ana Bogdan, duel 100% românesc pentru un loc în semifinale la Parma
28/09/2022 LA 19:52
Parma Ladies Open
Irina Begu, calificată în turul 2 la Parma după duelul cu Tomova! Adversara româncei s-a retras
27/09/2022 LA 13:40