Tenis

“Mercato” și în WTA: două rivale ale Simonei Halep au făcut schimbări în staff-urile lor

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Angelique Kerber și Johanna Konta își strâng mâna, după un duel din Australia

Credit imagine: Reuters

DeCezara Paraschiv
28/07/2020 la 20:01

Jucătoarele de top din tenisul feminin au “mutat” în pauza forțată de pandemia de coronavirus ca într-un veritabil intersezon.

În mod normal, cele mai multe schimbări de antrenori se înregistrează în pauza dintre două sezoane competiționale. Totuși, în aceste zile, tenisul feminin are parte de două prime mutări interesante în ceea ce privește cuplurile de jucătoare / antrenori.

Câștigătoare a trei titluri de Mare Șlem, Angelique Kerber a reluat colaborarea cu “un vechi prieten”, Torben Beltz, alături de care nemțoaica a obținut victoriile din 2016, de la Australian Open și US Open. Totodată, britanica Johanna Konta și-a luat antrenor de prim rang, cooptându-l în echipa sa pe experimentatul Tomas Hogstedt.

Tenis

Două jucătoare care au făcut deranj mare în ultimele 12 Grand Slam-uri disputate, OUT de la US Open

ACUM 17 ORE

Kerber mizează pe o rețetă cunoscută, după ce n-a avut noroc la ruleta antrenorilor

Pe locul 21 WTA în momentul înghețării clasamentului, Angelique Kerber mizează din nou pe o variantă familiară, în speranța că va reuși să revină la forma și rezultatele din urmă cu câțiva ani. 2019 a fost un sezon modest pentru “Angie”, cu eliminări în turul întâi la Roland Garros şi în turul doi la Wimbledon, iar acest lucru s-a reflectat și în viteza cu care a schimbat antrenorii.

Cea mai bună jucătoare a ultimilor ani în Germania, Kerber a fost nemulțumită de colaborarea cu Rainer Schuettler, recent retras din activitatea sportivă, care a părut mai atent la necesitățile rolului său de șef peste turneul de la Geneva, decât la nevoile sportivei sale. La final de 2019, „Angie“ a ales o variantă suprinzătoare, lăsându-și cariera pe mâna unui conaţional fără CV impresionant, Dieter Kindlmann, în vârstă de 37 ani, care începuse tranziţia spre WTA în 2013, ca sparring partner al Şarapovei. Principala performanță a scurtei cariere de antrenor a lui Kindlmann a fost aceea că a dus-o pe americanca Madison Keys în finala US Open 2017. Cele patru victorii obținute în trei turnee disputate în 2020 și doar o optime de finală jucată la Australian Open nu au convins-o pe Kerber să îl păstreze pe Kindlmann, fostul număr unu mondial reușind să obțină semnătura unui om cu care s-a înțeles bine și alături de care a avut și rezultate.

Torben Beltz a anunțat, marți dimineață, că se desparte după doi ani și jumătate de colaborare de tânăra croată Donna Vekic, sportivă pe care a reușit să o ducă până pe locul 19 WTA.

Kerber și Beltz își unesc forțele pentru a treia oară în ultimul deceniu. Cei doi au început să colaboreze în 2011, au întrerupt în 2013 și au revenit împreună în 2015, mergând împreună să titlurile cu numerele unu și doi din cariera nemțoaicei. În 2017, colaborarea lor nu a mai produs însă rezultate, astfel încât Kerber s-a reorientat către belgianul Wim Fissette, alături de care a triumfat la Wimbledon. Kerber l-a concediat pe Fissette înainte de finalul sezonului 2018, iar de atunci a schimbat trei antrenori, în căutarea unei soluții viabile.

Konta, explicație bizară pentru despărțirea de antrenorul care a ajutat-o să facă un pas mare în carieră

Publicația britanică “Daily Mail” a anunțat că jucătoarea numărul unu a tenisului britanic s-a despărțit de comun accord de antrenorul său, Dimitri Zavialoff, care are buletin francez, pe motiv că acesta nu ar putea călători prea mult în acest moment din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Konta și Zavialoff își începuseră colaborarea la final de 2018, cu o semifinală la Moscova. Colaborarea celor doi a fost una fructuoasă, Konta reușind pentru prima dată în carieră să lege prezențele în săptămâna a doua la turneele de Mare Șlem (prezență în premieră în semifinale la Roland Garros 2019, urmată de sferturi jucate la Wimbledon și US Open).

Konta va lucra în viitorul apropiat alături de suedezul Thomas Hogstedt, care are în CV colaborări cu Maria Sharapova, Caroline Wozniacki și Eugenie Bouchard. În 2015, Hogstedt a însoțit-o și pe Simona Halep, la trei turnee, românca preferând să nu își prelungească acordul inițial.

Konta va reveni în circuit la turneul de la Palermo, cel la care ar fi trebuit să participe și Halep, dar la care românca a renunțat în cele din urmă, după restricțiile impuse de Italia cetățenilor români.

Tenis

Gabi Ruse și Laura Paar, primele românce care au jucat meciuri oficiale la reluarea circuitului WTA

ACUM 18 ORE
Tenis

Nick Kyrgios s-a retras de la US Open: "Pentru sutele de mii de americani morți, pentru voi toți!"

ACUM 18 ORE
Subiecte asemănătoare
Tenis
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol