Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Matteo Berrettini s-a impus în finala de la Stuttgart! Italianul, victorie muncită în fața lui Andy Murray

Bianca Dumitru

Publicat 12/06/2022 la 19:14 GMT+3

Matteo Berrettini a câștigat finala turneului de la Stuttgart, impunându-se în trei seturi în fața lui Andy Murray, scor 4-6, 7-5, 3-6.

Matteo Berrettini durante la finale contro Andy Murray al torneo ATP di Stoccarda 2022

Credit imagine: Imago

Matteo Berrettini și-a adjudecat în această după-amiază al doilea său trofeu pe iarba de la Stuttgart, după cel câștigat în 2019.
Italianul de pe locul 10 ATP l-a învins în finala competiției pe Andy Murray, în trei seturi, scor 4-6, 7-5, 3-6, la capătul unui meci de două ore și 36 de minute.
Berrettini a început duelul în forță, preluând conducerea pe tabelă cu 1-3 după ce Murray și-a adjudecat primul game al partidei fără probleme. Italianul nu a mai putut fi ajuns și a câștigat primul set după doar 50 de minute.
Citește și:
Partea a doua a meciului a fost mult mai echilibrată, cei doi sportivi fiind la egalitate pe tot parcursul setului, până când Murray a reușit primul său break, impunându-se cu 7-5.
În decisiv, Berrettini a început cu un break la 0 și s-a distanțat la 0-2 după încă un game fără punct pierdut. Sportivul de pe locul 10 mondial nu a mai putut fi egalat și și-a adjudecat trofeul cu un nou break, la capătul unuia dintre cele mai lungi game-uri ale partidei.
Succesul de la Stuttgart este primul din acest an pentru Berrettini, care a mai câștigat în carieră alte 5 trofee. De cealaltă parte, Andy Murray nu a mai cucerit un titlu din 2019, ultima victorie într-o finală pe iarbă datând din 2016.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo