Novak Djokovic a primit o veste nesperată înainte de ultimul turneu de Grand Slam al anului. Ieri, CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor) din Statele Unite ale Americii a anunțat că persoanele vaccinate și nevaccinate împotriva COVID-19 vor avea aceleași indicații de acțiune în țară. Mai exact, nu se vor mai face diferențe între persoanele vaccinate și cele nevaccinate. În acest fel, se deschide o mică portiță pentru ca al doilea cel mai titrat tenismen din istorie să intre în țară și să joace la ultimul Grand Slam al sezonului.
Joi, CDC a anunțat sfârșitul unui număr mare de restricții care erau în vigoare de câteva luni, subliniind totodată că persoanele nevaccinate vor avea de acum înainte aceleași posibilități ca cele vaccinate, deoarece se consideră că atât o categorie, cât și cealaltă, pot fi infectați cu virusul și îl pot răspândi în același mod. Deocamdată, statutul lui Djokovic nu se schimbă. În continuare, sârbul nu are voie să intre în țară, însă această reglementare ar putea fi modificată în zilele care urmează.
Tel Aviv Watergen Open
Djokovic s-a calificat în sferturile de la Tel Aviv! Un game din setul secund a durat 25 de minute
ACUM 12 ORE
CITEȘTE ȘI:

SUA spune că vaccinații = nevaccinați. Ce se întâmplă cu Djokovic înainte de US Open

Există deja fani ai sârbului care cer USTA și organizatorilor US Open să înceapă să ia cât mai repede măsuri în această privință și să facă tot ce e posibil pentru a se asigura că Djokovic primește permisiunea de a juca fără a fi vaccinat. Suporterii lui Nole susțin că e mai logic ca sârbul să fie lăsat acum să joace, când totul e sub control, dacă a fost lăsat anul trecut să participe.
Conform măsurilor aprobate de CDC anul trecut, pentru a intra în SUA, ca străin, era necesară dovada vaccinării împotriva COVID. Dacă acest lucru va fi eliminat de acum înainte (se vorbește că va fi nevoie de câteva săptămâni pentru ca măsurile să devină oficiale), Novak ar putea intra liber în țară. Surse din SUA spun că nu ar exista niciun motiv pentru care USTA să nu poată interveni și să grăbească procesul pentru ca Djokovic să ajungă la US Open.
Între timp, sârbul continuă să se antreneze ca și cum ar urma să joace ultimul mare turneu al anului. Cu doar două săptămâni înainte de începerea US Open, este posibil ca toată birocrația necesară pentru a oficializa aceste schimbări să nu ajungă la timp pentru ca el să fie lăsat să intre în țară, dar USTA ar putea interveni săptămâna viitoare și să acționeze așa încât sârbul să poată ajunge în SUA cu o săptămână înainte de turneu.
În acest moment, totul este neclar, cu diferența că, până ieri, speranțele de a-l vedea pe Novak Djokovic la US Open erau nule. Acum totul s-a schimbat, iar șansele ca sârbul să participe la turneu sunt minime. Dacă după această schimbare anunțată nu i se va permite să intre în țară, se va crea o controversă și mai mare care ar putea păta din nou imaginea unui turneu atât de important, așa cum s-a întâmplat în ianuarie cu Australian Open.
US Open 2022, care se va desfășura în perioada 29 august – 11 septembrie, va putea fi urmărit în România în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.

Spectacolul din La Vuelta revine pe Eurosport, în perioada 19 august - 11 septembrie

Wimbledon
Rod Laver surprinde! De ce crede că nu a reușit Kyrgios să-l învingă pe Djokovic la Wimbledon
IERI LA 18:59
Tel Aviv Watergen Open
Novak Djokovic a rupt tăcerea la Tel Aviv despre accidentarea de la mână: "Acum bat în lemn!"
IERI LA 15:39