Stefanos Tsitsipas este unul dintre numele mari care au reacționat în cel mai fierbinte” subiect al momentului, moartea lui George Floyd, provocată de un echipaj de poliție din Minneapolis. Al șaselea jucător al lumii, a transmis pe Twitter un mesaj în care vorbește despre nefericire și despre visurile care ni se vând. Grecul a primit aprobarea multor internauți și a fost lăudat pentru reacție.
Ni se vinde nefericire, pentru că nefericirea este acolo unde se află banii. O mare parte din ceea ce ne este vândut este ideea că am putea fi mai buni decât ceea ce suntem dacă am încerca să devenim altceva – Stefanos Tsitsipas, pe Twitter

Contextul protestelor violente din Statele Unite ale Americii

Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
IERI LA 14:07
Pacea aparentă din Statele Unite ale Americii s-a încheiat brusc în momentul în care George Floyd, un bărbat de culoare, a fost “executat” în plină stradă de către polițist alb din Minneapolis. Prin urmare, mii de protestatari au ieșit pe străzi în mai multe orașe din SUA în ultimele zile pentru a protesta față de abuzurile poliției americane asupra persoanelor de culoare.
George Floyd ar fi încercat să cumpere țigări cu o bancnotă de 20 de dolari care ar fi fost falsă. Vânzătoarea a chemat poliția, iar Floyd se afla în mașina sa la momentul sosirii ofițerilor. Deși el nu a opus rezistență și era încătușat, unul dintre polițiști a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de 9 minute, acesta rămânând într-un final fără aer. Acesta este doar unul dintre multele incidente de acest fel în care polițiștii americani comit abuzuri împotriva persoanelor de culoare din SUA. În cele din urmă, toți cei patru polițiști implicați în acest caz au fost concediați iar cel care și-a pus genunchiul pe gâtul lui Floyd a fost ulterior arestat și pus sub acuzare pentru crimă.

Naomi Osaka a mers la proteste. Coco Gauff, mesaj dur

Naomi Osaka a mers mai departe și și-a exprimat și ea solidaritatea cu protestatarii, nu doar pe rețelele sociale, dar și prin prezența ei la proteste. Ea a mers alături de americani la Minneapolis pentru a protesta în memoria lui George Floyd și i-a rugat pe protestatari să-i transmită când și unde vor merge în zilele ce urmează pentru a-i însoți.
Jucătoarea de doar 16 ani, Coco Gauff, a afirmat pe Twitter săptămâna trecută că își va folosi mereu puterea pentru a face lumea un loc mai bun, iar vineri a făcut apel la oameni să se alăture protestelor într-un videoclip de pe TikTok postat pe contul ei de Twitter. ”De aceea îmi folosesc vocea pentru a lupta cu rasismul. Dacă eu sunt următoarea?!”, a afirmat ea.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Australian Open
Stefanos Tsitsipas, lăudat de Mats Wilander: "Va fi exact ca Rafa Nadal"
IERI LA 11:53
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
IERI LA 08:20