Rafael Nadal rămâne campionul Roland Garros-ului, după a 13-a victorie în 13 finale disputate. Și a egalat recordul lui Federer: 20 de titluri de Mare Șlem. Spaniolul și-a păstrat coroana la Paris, învingându-l în finală cu 6-0, 6-2, 7-5 pe liderul mondial Novak Djokovic, după două ore și 41 de minute. Pentru a patra oară în carieră (2008, 2010, 2017 și 2020), "Regele Zgurii" se încoronează la Paris fără set cedat și devine primul om cu 100 de victorii pe zgura de la Paris.
Dacă era cineva care putea să îi administreze prima înfrângere într-un meci complet în acest an intangibilului Djokovic, acesta era Rafael Nadal. Iar ibericul a fost într-o dispoziție de joc fantastică, pentru "cea mai importantă finală din Istoria Erei Open" - cum o numea Brad Gilbert. "Chatrier"-ul a asistat, duminică, la o demonstrație de forță marcă înregistrată a spaniolului, egalată doar de ceea ce Rafa reușea, tot aici, în finala din 2008 cu Roger Federer.
Australian Open
Alize Cornet a produs marea surpriză la Australian Open! A eliminat-o pe favorita nr. 3, Muguruza
ACUM 33 MINUTE

Mesajul Simonei Halep pentru Nadal

După un astfel de meci și un record egalat, Simona Halep și-a exprimat și ea admirația atât pentru sportivul Nadal cât și pentru omul Nadal.
”Felicitări, Rafa! Ești un exemplu pentru toată lumea din sportul nostru și cel mai bun. Mai important, ești o persoană grozavă. Respect!”, a scris Simona pe contul ei de Twitter.
Australian Open
Australian Open 2022 | Medvedev - Kyrgios, meciul de foc al zilei a 4-a la Melbourne
ACUM 2 ORE
Australian Open
Australian Open 2022 | Simona Halep, pregătită să ia cu asalt Melbourne în ziua a 4-a de concurs
ACUM 2 ORE