Ion Țiriac a acordat un interviu pentru Eurosport în care a dezvăluit că a fost contactat în 1985 de germanii de la Bayern Munchen pentru a prelua clubul, însă a refuzat oferta pentru că nu se pricepe la fotbal la fel de bine cum se pricepe la tenis. Totuși, omul de afaceri român a afirmat că le-a dat câteva sfaturi nemților.
În urmă cu mai bine de 30 de ani, germanii de la Bayern Munchen i-au propus lui Țiriac să preia măcar partea economică a clubului din Bundesliga, însă actualul președinte al Federației Române de Tenis a refuzat, însă le-a oferit nemților o schemă prin care a explicat cum ar trebui să arate loja președintelui și tribunele stadionului.

Ion Țiriac, ofertat de bavarezii de la Bayern

Tenis
Super-lovitura pe care o pregătește Ion Țiriac: "E turneul meu, din 2024 va fi la București!"
18/09/2022 LA 16:45
“Eu am avut decența și moralitatea când mi s-a oferit acum 30-35-45 de ani Bayern Munich pe masă să spun Beckenbauer. Altcineva e foarte bun pentru asta, eu pot să vă spun cum să faceți lojele și cum să câștigați mai mulți bani, dar nu intru în fotbal”, a spus Ion Țiriac pentru Eurosport.
În prezent, președintele lui Bayern Munchen este Karl-Heinz Rummenigge, iar antrenor este Hans-Dieter Flick (interimar) după demiterea lui Niko Kovac. Clubul bavarez a luat ființă pe 27 februarie 1900, în urmă cu 119 ani. Anul trecut, Bayern a încheiat pe primul loc în clasament, iar acum ocupă poziția a șaptea în Bundesliga (șapte victorii, trei egaluri, patru înfrângeri).
Clubul bavarez are în lot 24 de jucători, iar cel mai valoros este Philippe Coutinho (90 de milioane de euro). Conform transfermarkt, cota de piață a clubului german este de 882,65 de milioane de euro. Stadionul lui Bayern Munchen, Allianz Arena, are 85,024 de locuri. Din 1985, Bayern a câștigat două trofee Champions League (2001, 2013) și 21 de titluri în Germania. În total, cea mai glorioasă echipă a Germaniei are cinci Cupe ale Campionilor. Sponsorii bavarezilor sunt: Deutsch Telekom, Adidas, Audi, Allianz SE, DHL, Hylo, HypoVereinsbank, Konami, Paulaner, Qatar Airways, SAP, Siemens, tipico, CocaCola, MAN, P&G, Adelholzener, Apple Music, Apple Pay, Bayern 3, Beats, Gigaset, Hugo Boss, Istrien, Courtyard, vejo, VeuveClicquot, Zumtobel.
Tenis
Ion Țiriac a intervenit peste un reporter care a spus că Serena Williams e cea mai mare campioană
11/09/2022 LA 18:40
Tenis
Țiriac și "pariul" din tenisul mondial masculin! Omul de afaceri a dat verdictul: "Va fi numărul 1"
16/06/2022 LA 17:39