Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev s-a calificat în sferturi la Miami! Cu cine se va duela pentru semifinale

Dani Morar

Actualizat 26/03/2024 la 22:49 GMT+2

Rusul Daniil Medvedev a trecut marţi de germanul Dominik Koepfer în două seturi, 7-6, 6-0, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis ATP Masters 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8.995.555 de dolari.

ATP Miami 2024: Medvedev a trecut în două seturi de Norrie

Daniil Medvedev, locul 4 mondial, s-a impus după o oră şi 31 de minute de joc în duelul cu Dominik Koepfer, locul 50 mondial. Medvedev l-a învins de două ori pe Koepfer la US Open, în 2019, în turul al treilea, şi în 2021, în turul secund.
Rusul va juca în sferturi cu învingătorul dintre norvegianul Casper Ruud (8 ATP) şi chilianul Nicolas Jarry (23 ATP).
În sferturi de finală a acces şi cehul Tomas Machac (60 ATP), care l-a eliminat pe italianul Matteo Arnaldi (38 ATP), după două seturi, 6-3, 6-3.
Sursa: Agerpres.

Daniil Medvedev și amenințarea din cariera sa

În viața unui sportiv nu totul depinde de tine, mulți alți factori putând determina cariera cuiva. Pe lângă accidentări, e vorba și despre oportunități și rivali. Așa cum Murray, un jucător fabulos în orice altă epocă a tenisului, a fost limitat la doar 3 Grand Slamuri (8 finale de GS pierdute și alte 10 semifinale), de trioul Djokovic-Nadal-Federer, Medvedev și-a văzut închise opțiunile de cei 3 titani. Cu mențiunea că Nadal și Djokovic au fost "tartorii" lui, chiar dacă în 2021 rusul reușea să oprească Marele Șlem al sârbului, cu o victorie în finala US Open (6-4, 6-4, 6-4).
Mulți au crezut că acel moment va fi începutul unei cariere strălucitoare pentru unul dintre cei mai mari strategi ai tenisului. Se părea că Daniil s-a călit în disputele cu Rafa și Nole și a ieșit mai puternic din acestea, fiind gata să preia de la cei doi ștafeta în momentul retragerii.
Doar că Medvedev pare în acest moment dominat la toate capitolele de mai tinerii Alcaraz și Sinner, în fața cărora nu mai are răspuns. Descurajarea trebuie să fi pus stăpânire pe mintea numărului 4 ATP, care, la Indian Wells, a pierdut a 5-a finală la rând. Dacă nu își va apăra titlul la Miami, în următoarele două săptămâni, Daniil va bifa o contraperformanță istorică în cariera sa: un an de la ultimul succes pe hard, suprafața sa favorită.
Problema e că Alcaraz și Sinner nu doar că îl domină din punct de vedere al jocului, ci și mental. Dovadă în acest sens că a pierdut 8 din ultimele 9 confruntări directe cu aceștia. Pe Jannik rusul l-a condus la directe cu 6-0, dar în ultimul an italianul l-a învins pe linie, inclusiv în finala Australian Open. Acolo, Medvedev a avut 2-0 la seturi și meciul în mână, dar elevul lui Darren Cahill a revenit incredibil, trecându-și în cont primul Grand Slam al carierei.
Evident, la 28 de ani, Medvedev mai poate avea un cuvânt greu de spus în tenis, dar senzația generală e că succesele în fața celor doi titani ai noii generații vor fi mai degrabă întâmplătoare și vor intra în sfera surprizelor. De altfel, după eșecul din finala din California, de duminică seară, Medvedev a vorbi despre Sinner și Alcaraz ca despre doi sportivi care au luat deja frâiele circuitului, mulți văzând în declarațiile rusului o acceptare a faptului că cei doi îi sunt superiori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo