Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dimitrov nu se teme de Sinner, înaintea finalei de la Miami! "A arătat că e capabil, la fel și eu!"

Irina Aldea

Publicat 30/03/2024 la 21:21 GMT+2

Grigor Dimitrov îl va întâlni pe italianul Jannik Sinner în finala celui de-al doilea turneu Masters 1000 al anului, Miami Open. Bulgarul a arătat un nivel de tenis excepțional și nu se teme nici măcar de cel mai în formă tenismen din 2024, Jannik Sinner.

Grigor Dimitrov e în marea finală de la Miami! Bulgarul a trecut în 3 seturi de Alexander Zverev

Grigor Dimitrov l-a învins vineri în semifinale pe germanul Alexander Zverev în trei seturi. El a câștigat 99 din cele 188 de puncte jucate în timpul meciului care a durat două ore și 39 de minute. Pe de altă parte, Sinner a trecut destul de confortabil de rusul Daniil Medvedev cu 6-1, 6-2 în penultimul act. El și-a creat în special nouă oportunități de break pe serviciul lui Medvedev și a transformat patru pentru a-și asigura locul în finală.
Sinner a fost într-o formă impecabilă de la începutul anului. El a dat startul anului 2024 cucerind primul său trofeu de Grand Slam la Australian Open, în ianuarie, iar câteva săptămâni mai târziu a triumfat la Rotterdam Open. Apoi a călătorit în California pentru Masters-ul de la Indian Wells, unde ajuns în semifinale, fiind acolo învins de Carlos Alcaraz.
CITEȘTE ȘI:

Dimitrov nu se teme de Sinner, înaintea finalei de la Miami. Ce a transmis bulgarul

Victoria de vineri a italianului cu Medvedev a fost a 21-a sa victorie în 22 de meciuri în actualul sezon. În ceea ce privește palmaresul său împotriva lui Grigor Dimitrov, el are un avans de 2-1 la "directe". Dimitrov e conștient de forma excelentă a adversarului său și de faptul că e dezavantajat de confruntările directe, însă știe de asemenea că și nivelul său a fost de-a dreptul impresionant.
"În mod clar, el este cel mai bun jucător în acest moment, în opinia mea. A jucat un tenis extraordinar și modul în care a reușit să păstreze acest ritm de-a lungul fiecărei săptămâni, este o plăcere pentru mine să privesc. Acum trebuie să concurez împotriva lui, ceea ce este o ocazie și mai bună pentru mine pentru a vedea care e nivelul cu adevărat", a declarat Dimitrov pentru Tennis Channel.
Dimitrov are încredere în abilitățile sale și nu se gândește că va fi depășit cu ușurință de Jannik Sinner: "Îmi plac aceste meciuri, vreau să mă testez fiindcă este până la urmă o finală. Este unul dintre acele meciuri în care trebuie să mă concentrez pe partea mea de fileu. În mod clar, el a arătat că este capabil, dar am făcut la fel și eu".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo