Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Grigor Dimitrov, "campionul răbdării"! Bulgarul e doar al treilea tenismen din istorie care reușește asta

Irina Aldea

Actualizat 31/03/2024 la 21:45 GMT+3

Grigor Dimitrov a arătat un nivel de joc excepțional la Miami și va disputa marea finală în compania lui Jannik Sinner. Datorită parcursului din Florida, bulgarul a devenit al treilea jucător din istorie care a așteptat cel mai mult timp revenirea în Top 10 ATP.

Grigor Dimitrov e în marea finală de la Miami! Bulgarul a trecut în 3 seturi de Alexander Zverev

Grigor Dimitrov arată la 32 de ani un nivel de tenis impresionant. Bulgarul, care are nouă titluri în palmares, va disputa marea finală de la Miami Open în compania lui Jannik Sinner. În Florida, Dimitrov i-a învins pe Tabilo, Hanfmann, Hurkacz, Alcaraz și Zverev, cedând pe parcurs trei seturi.
Grație acestui parcurs, al 12-lea jucător al lumii va reveni, începând de luni, între primii 10 tenismeni ai lumii. Se poate spune că Dimitrov e "campionul răbdării", asta pentru că bulgarul a devenit al treilea jucător din istorie care a așteptat cel mai mult timp pentru a reveni în Top 10 al clasamentului ATP. Ultima dată când bulgarul a fost în top 10 a fost în noiembrie 2018. Prin urmare, el a petrecut 260 de săptămâni în afara Top 10 ATP de ultima dată când se afla în elita tenisului mondial masculin.
CITEȘTE ȘI:

Grigor Dimitrov, "campionul răbdării"! Ce a reușit bulgarul la Miami Open

Francezul Gilles Simon a așteptat cel mai mult timp pentru a reveni în Top 10 - 308 săptămâni (din 2009 până în 2015). Pe locul al doilea se află spaniolul Albert Costa (264 de săptămâni - din 1997 până în 2002). În acest moment, bulgarul și-a asigurat deja prezența pe locul 9 după Miami Open, dar dacă-l învinge pe Sinner va urca pe locul 7 în ierarhia mondială.
Cel mai sus, Grigor Dimitrov a fost pe locul 3 ATP, în noiembrie 2017, anul în care a câștigat cele mai multe titluri într-un singur sezon, 4 la număr: Brisbane, Sofia, Cincinnati (ATP 1000) și Turneul Campionilor. De asemenea, Dimitrov și-a egalat în 2017 și cel mai bun rezultat al său la turneele de Grand Slam, semifinală la Australian Open. Anterior, el ajunsese în penultimul act la Wimbledon, în 2014. Ulterior, el a mai ajuns într-o semifinală la un turneu major, la US Open, în 2019.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo