Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner e marele campion la Miami: l-a distrus pe Dimitrov. Italianul bifează o premieră istorică în ATP

Irina Aldea

Actualizat 01/04/2024 la 00:04 GMT+3

Jannik Sinner a câștigat duminică al doilea titlu Masters 1000 al carierei, la Miami, după ce l-a învins pe Grigor Dimitrov în minimum de seturi, fără ca bulgarul să aibă cu adevărat o șansă.

Jannik Sinner, Miami Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner, al treilea jucător al lumii, a cucerit duminică seară marele trofeu la cel de-al doilea turneu Masters 1000 al sezonului, Miami, după ce l-a învins pe Grigor Dimitrov cu scorul de 6-3, 6-1, la capătul unui meci pe care l-a dominat de la un cap la altul și care a durat o oră și 14 minute de joc.
Pentru Sinner, care a avut o nouă zi de grație pe propriul serviciu, acesta este al 13-lea titlu al carierei și doar al doilea de categorie Masters 1000, după cel din Canada, de anul trecut. Datorită victoriei din această seară, Jannik Sinner va urca în premieră pe locul 2 ATP, fiind primul italian din istorie care ajunge atât de sus în clasamentul ATP de la înființarea lui, în 1973.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner e campionul de la Miami. Dimitrov nu a avut nicio șansă cu italianul

Aceasta a fost a patra întâlnire directă dintre Sinner și Dimitrov, scorul fiind acum 3-1 în favoarea italianului, care l-a dominat copios de această dată pe bulgar. Până la trofeu, Sinner i-a învins pe Vavassori, Griekspoor, O'Connel, Machac, Medvedev și Dimitrov, cedând un singur set pe parcurs.
22-1 e bilanțul lui Jannik Sinner în acest an în care a debutat cum nu se putea mai bine, câștigând primul său titlu de Grand Slam din carieră, la Australian Open, învingându-l pe parcurs și pe campionul en-titre, legendarul Novak Djokovic.
Jannik Sinner este al patrulea jucător U23 din 2000 încoace care obține trei titluri ATP în primele trei luni ale unui sezon, după Lleyton Hewitt (2000), Roger Federer (2004) și Andy Murray (2009). În plus, Jannik Sinner este primul jucător care cucerește titlurile la simplu masculin la Australian Open și Miami Open într-un an calendaristic de la Roger Federer (2017) încoace.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo