Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Justine Henin știe ce trebuie să facă Sinner pentru a-l detrona pe Djokovic! Locul 1 ATP, ținta italianului

Irina Aldea

Actualizat 01/04/2024 la 16:24 GMT+3

Justine Henin, câștigătoare a șapte turnee de Grand Slam și expertă Eurosport, a analizat dominația recentă a lui Jannik Sinner, "cel mai puternic jucător de tenis din acest moment", căruia i-a prezis o ascensiune până la numărul unu dacă "va continua cu aceeași autoritate" în circuit. Tenismanul italian, încoronat campion la Miami, a suferit o singură înfrângere în 2024, în fața lui Alcaraz.

Justine Henin da la clave a Jannik Sinner para poder llegar al número uno del mundo

Credit imagine: Getty Images

Dominația lui Jannik Sinner în acest sezon s-a extins la Miami, unde elevul lui Cahill, care a urcat în premieră pe locul 2 în clasamentul ATP, și-a trecut un nou titlu în palmares, arătând un nivel de tenis impresionant. De altfel, campania italianului din 2024 are o singură "pată", fiind învins în semifinalele de la Indian Wells de către Carlos Alcaraz, pe care l-a depășit azi în ierarhia mondială.
Pentru Henin, actualul număr doi va fi, fără îndoială, favorit să urce pe locul 1, în locul lui Djokovic: "Este cel mai puternic în acest moment. A demonstrat acest lucru încă de la începutul sezonului cu o dominație extraordinară. Rezultatele sunt o consecință a tenisului pe care îl dezvoltă și a încrederii pe care a dobândit-o prin victoriile sale. Clasamentul este calculat pe parcursul a 52 de săptămâni și aceasta este consecința.
Va deveni numărul 1 mondial dacă va continua cu aceeași autoritate ca și până acum. Când ai un astfel de început de sezon, îți oferi o bună oportunitate de a-ți atinge obiectivul. Dar totul va depinde de munca grea, care se va traduce în rezultate, care la rândul lor se vor reflecta în clasament", a transmis fosta legendară tenismenă.
CITEȘTE ȘI:

Justine Henin știe ce trebuie să facă Sinner pentru a-l detrona pe Djokovic

Progresul lui Sinner a fost observat încă de la mijlocul sezonului trecut: "Am văzut acest parcurs venind, bineînțeles, având în vedere sfârșitul sezonului trecut. Credeam că este capabil să joace așa cum a făcut-o acasă, în fața fanilor săi, unde l-a învins pe Djokovic așa cum a făcut-o (n.r. în faza grupelor la Turneul Campionilor de la Torino) arătându-se extrem de determinat, ca să nu mai vorbim de victoriile sale în fața lui Medvedev", a continuat Henin.
"Am avut sentimentul că a intrat într-o fază de mare încredere, dar ne-am tot întrebat ce se va întâmpla în turneele de Grand Slam, pentru că s-a împiedicat în mai multe rânduri, pierzând câteva meciuri importante. L-a învins din nou pe Djokovic și scenariul s-a repetat în finala de la Australian Open: revenind de la două seturi în minus în prima sa finală, când a avut multe îndoieli... Felul în care a făcut-o a fost impresionat. Dar nu cred că a fost un punct de cotitură, ci mai degrabă o continuare a tot ceea ce a făcut până acum", a mai spus Henin.
Acum există îndoieli dacă va putea continua la nivelul arătat în primele luni ale sezonului în sezonul de zgură. "Își dovedește singur că este capabil să facă din ce în ce mai multe lucruri și când îți dovedești lucruri de felul acesta, încrederea este și mai mare și intri într-o dinamică complet nouă. Este o suprafață (terenul de zgură) pe care nu a reușit să își demonstreze aceleași lucruri, dar trebuie să îi dăm timp. El va putea să arate și pe zgură de ce e capabil, nu văd mari obstacole în acest sens", a conchis fosta mare campioană din Belgia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo