Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Presa bulgară, în delir după succesul magic al lui Dimitrov în fața lui Alcaraz în sferturi la Miami

Ion Alexandru

Actualizat 29/03/2024 la 07:45 GMT+2

Dimitrov a jucat semifinale la Australian Open (2017), Wimbledon (2014) și US Open (2019), dar succesul de la Miami în fața lui Alcaraz contează enorm. Bulgarul s-a distrat pe teren și a arătat că deși va împlini 33 de ani în mai este în forma vieții.

Grigor Dimitrov, Miami

Credit imagine: Getty Images

Dimitrov este la cel mai bun parcurs din carieră la Miami. Bulgarul și-a demolat toți adversarii de până acum și a demonstrat că poate să câștige primul turneu de Masters după 7 ani. A avut un singur succes până acum, tot în Statele Unite, la Cincinnati în 2017. Atunci s-a impus, fără să piardă set și după o finală cu Nick Kyrgios. Miami 2024 este deja o poveste frumoasă pentru Dimitrov! Bulgarul de 32 de ani este într-o formă extraordinară, iar victoriile cu Tabilo, Hanfmann și Hurkacz au fost doar încălzirea pentru "peștele cel mare". Chiar dacă, Dimitrov a arătat foarte bine în ultimul timp, nimic nu anunța un succes atât de clar în fața lui Alcaraz. Bulgarul s-a impus în două seturi scurte, 6-2, 6-4 și este, în premieră în semifinale la Miami.
Este al doilea succes consecutiv al lui Dimitrov în fața puștiului minune din Spania. În octombrie anul trecut, la Shanghai, Alcaraz a câștigat primul set, dar Grigor a revenit spectaculos și le-a luat pe următoarele două cu...6-2, 6-4.

Victoria lui Dimitrov i-a ținut treji pe bulgari

Dimitrov este, incontestabil, cel mai mare star al sportului din Bulgaria în acest moment. Fost număr 3 mondial în 2017, Dimitrov a revenit spectaculos în ultimele luni și succesul cu Alcaraz a provocat un val uriaș de entuziasm la sud de Dunăre. Bulgarii au savurat această victorie mare a lui Dimitrov.
"Fenomenalul Dimitrov l-a depășit pe Alcaraz și este în semifinale" scrie Sportal.bg.
"93 de minute de magie. Dimitrov face cel mai bun meci al său" completează ziarul de la Sofia Dnevnik
Citește și:

Dimitrov poate reveni în Top 10

Dimitrov a revenit puternic în clasamentul ATP în ultimele luni și acum forțează intrarea în Top 10 după 7 ani. Bulgarul de 32 de ani va însă un adversar foarte tare în semifinale la Miami. Zverev l-a învins pe Dimitrov în ultimele 7 meciuri direct, iar ultimul succes în fața neamțului este acum...9 ani și jumătate.
picture

Miami Open 2024: Zverev a trecut în sferturi de Marozsan (SNTV)

Cu o victorie în fața lui Zverev, bulgarul este sigur de locul 9 ATP, iar trofeul de la Miami i-ar asigura un salt până pe locul 7 în lume.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo