Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

WTA Miami | Ashleigh Barty s-a calificat în semifinale, după o victorie în 3 seturi cu Sabalenka

Nicu Savin

Actualizat 30/03/2021 la 23:47 GMT+3

WTA Miami | Ashleigh Barty este prima jucătoare care a obținut biletele pentru semifinalele turneului de 1000 de puncte din Florida. Australianca a trecut de Aryna Sabalenka în 3 seturi, scor 6-4/6-7(5)/6-3.

Ashleigh Barty a avansat în semifinalele turneului WTA Miami

Credit imagine: Getty Images

Ashleigh Barty își continuă parcursul foarte bun de la Miami și este prima jucătoare calificată în careul de ași. Liderul mondial a reușit să fructifice singura minge de break pe care a avut-o în primul set al meciului cu Sabalenka și acest lucru i-a fost de ajuns pentru a se impune cu 6-4.
Manșa secundă a fost și mai echilibrată și nicio jucătoare nu a câștigat contra serviciului, ajungându-se în tie-break. Barty a condus cu 4-2, dar Sabalanka a găsit resurse să revină și a câștigat cu 7-5, împingând disputa în decisiv. Acolo s-a mers cap la cap până la 3-3, dar apoi Sabalenka a mai câștigat un singur punct și Barty s-a impus cu 6-3.
Meciul câștigat de Barty după 2 ore și 25 de minute de joc a fost unul atipic pentru circuitul feminin, deoarece s-au făcut 2 break-uri, ambele reușite de australiancă, care până la urmă au și făcut diferența.

WTA Miami | Ashleigh Barty, aproape de a rămâne numărul unu în lume și după acest turneu

Înaintea turneului de la Miami, poziția de lider mondial ocupată de Barty era pusă serios în pericol. Însă parcursul bun al australiencei ar putea-o ajuta să-și păstreze locul 1 în lume. Pentru a fi sigură de acest lucru, Barty va trebuie să se califice în finală. Adversara din penultimul act îi va fi învingătoarea duelului dintre Anastasia Sevastova și Elina Svitolina.
Barty poate rămâne pe locul 1 în ierarhia mondială și dacă va pierde meciul din semifinale, dar Naomi Osaka nu trebuie să câștige turneul. Nipona este calificată în sferturi, unde o va înfrunta pe Maria Sakkari. Câștigătoarea va juca pentru un loc în finală cu Bianca Andreescu sau Sara Sorribes Tormo, oponentele celui de-al 4-lea sfert de finală.
Dacă Ashleigh Barty nu e sigură deocamdată de locul ei în clasamentul mondial după WTA Miami, Simona Halep nu are nicio emoție. Constănțeanca va rămâne a 3-a și după acest turneu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo