Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz câștigă titlul la Miami Open! Ibericul a trecut de Ruud și e cel mai tânăr campion din istoria turneului

Irina Aldea

Actualizat 03/04/2022 la 22:57 GMT+3

Carlos Alcaraz a trecut de Casper Ruud în 2 seturi și e marele campion de la Miami Open. Tânărul tenismen spaniol a revenit de la 1-4 în primul set și a cucerit primul său titlu Masters din carieră.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz este marele campion de la Miami Open. Tânărul tenismen spaniol s-a impus în minimum de seturi în fața norvegianului Casper Ruud, favorit numărul 6, cu scorul de 7-5, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute de joc.
picture

Punctul final al meciului Alcaraz - Ruud! Carlos a devenit cel mai tânăr campion la Miami Open

  • Carlos Alcaraz e cel mai tânăr campion din istoria turneului de la Miami Open.
  • Carlos Alcaraz mai are în palmares titlurile de la Umag (2021) și Rio de Janeiro (2022).
  • E primul spaniol care se impune la turneul din Florida. Rafael Nadal (de cinci ori), Sergi Bruguera, Carlos Moya și David Ferrer au pierdut în finală.
  • E al treilea cel mai tânăr care câștigă un titlu într-un turneu Masters 1000 din 1990 până în prezent, după Michael Chang (Toronto 1990) și Rafael Nadal (Monte). Carlo 2005).
  • Începând de mâine, Alcaraz va urca pe locul 11 ATP, cea mai înaltă poziție ocupată în clasament, la doar 18 ani.
picture

Ruud, dovadă superbă de fair-play în finala de la Miami! Gestul norvegianului în meciul cu Alcaraz

  • UPDATE / A început marea finală de la Miami Open, cu Casper Ruud la serviciu.
Știre inițială
Carlos Alcaraz (16 ATP, favorit nr. 14) şi norvegianul Casper Ruud (8 ATP, favorit nr. 6) se vor confrunta în această seară în finala turneului ATP Masters 1.000 de la Miami (Statele Unite), dotat cu premii totale de 8.584.055 de dolari.
Alcaraz a câştigat în mod entuziasmant semifinala disputată vineri seara, contra polonezului Hubert Hurkacz (10 ATP, favorit nr. 8), deţinătorul titlului, în două seturi, 7-6 (7/5), 7-6 (7/2), după o partidă care a durat două ore şi 5 minute. În celălalt meci din penultimul act al turneului, Ruud s-a impus lejer, cu 6-4, 6-1, în faţa argentinianului Francisco Cerundolo (103 ATP), după doar o oră şi 30 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Alcaraz – Ruud, meciul pentru titlu la Miami Open, se vede în direct pe Eurosport 2

Carlos Alcaraz și Casper Ruud s-au mai întâlnit o singură dată până acum. Ibericul a câștigat în două seturi anul trecut, în sferturile de finală ale turneului de la Mallorca, scor 6-2, 6-4.Doar alți patru jucători au reușit să ajungă în semifinalele turneelor de la Indian Wells și Miami înaintea lui Carlos Alcaraz. Este vorba despre Andre Agassi, Andy Murray, Novak Djokovic și Rafael Nadal (toți la vârsta de 19 ani).
Toți 4 au fost mai apoi lideri mondiali în clasamentul ATP. În prezent pe locul 16 în clasamentul ATP dat publicității anterior, Alcaraz ocupă deja locul 12 în ierarhia LIVE. Dacă obține titlul la Miami va urca până pe 11. Meciul dintre Carlos Alcaraz și Casper Ruud va începe la ora 20:00 și va fi transmis în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo