Alcaraz și-a propus să câștige un Grand Slam în continuare, iar Evert e convinsă că ibericul are toate șansele să reușească asta în viitorul apropiat. Alcaraz se numără printre favoriți la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros. Chris Evert spune că vede multe asemănări între Nadal și Alcaraz și mizează pe tenismenul de 18 ani să câștige cel puțin 10 titluri majore în cariera sa.
Victoria de la Miami a urmat după evoluții impresionante la Indian Wells, unde a cedat în faza semifinalelor, în fața celui mai titrat tenismen din istoria tenisului masculin, compatriotul Rafael Nadal. Ajuns la 35 de ani, Rafa a fost atât de impresionat de Alcaraz încât l-a numit "de neoprit" după meci. Evert spune că Nadal vede asemănările de asemenea, între el și Carlos.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Leylah Fernandez, în premieră în sferturile de finală de la Paris
ACUM 5 ORE

Chris Evert mizează pe Carlos Alcaraz să câștige cel puțin 10 titluri de Grand Slam

"Când Alcaraz a pierdut cu Nadal la Indian Wells, Rafa vorbea despre el și a spus că este umil, pasionat și puternic. După toate aceste superlative, mi-am spus: "Stai puțin, vorbește despre el însuși". Și, destul de sigur, de aceea el este moștenitorul lui Nadal, deoarece are toate acele calități intangibile care sunt atât de atrăgătoare - să fii umil și pasionat, împreună cu instrumentele fizice, mișcarea lui și faptul că nu are slăbiciuni. Are tot pachetul și știu că sună comun pentru că toată lumea spune că va câștiga mai multe Grand Slam-uri, dar cred că are tot ce-i trebuie pentru a aduna titluri de Grand Slam cu două cifre.
În ochii mei nu e nimeni care să-l poată împiedica. Este doar interesant de văzut cum va rezista - cu cât de fizic este tenisul acum – mai ales în jocul masculin – ​​adică, ne-am aștepta vreodată să vedem un tânăr de 18 ani cu fizicul și instrumentele atât de avansate în jocul masculin? Ați putea vedea asta în jocul feminin pentru că am trăit asta în istorie, am văzut tinere de 15 și 16 ani învingând jucătoare de top, dar nu am văzut niciodată un adolescent... ei bine nu l-am mai văzut demult. Deci asta este foarte, foarte impresionant", a spus Chris Evert despre Alcaraz.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | S-au terminat toate meciurile din turul 3! Cum arată tablourile optimilor
IERI LA 07:03
Roland Garros
Carlos Alcaraz, lecție de supraviețuire la Roland Garros! E în turul 3, după un meci dramatic
25/05/2022 LA 18:23