În vârstă de doar 18 ani, Carlos Alcaraz a câștigat turneul ATP de la Miami, primul titlu de categorie Masters din cariera sa, după ce l-a învins în două seturi pe norvegianul Casper Ruud, cu scorul de 7-5, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute de joc.

Rezumatul unui meci pentru istorie! Carlos Alcaraz e campion la Miami Open la doar 18 ani

La turneul de la Miami, Alcaraz i-a învins pe Fucsovics, Cilic, Tsitsipas, Kecmanovic, Hurkacz și Ruud, cedând un singur set, în fața sârbului Kecmanovic. Carlos Alcaraz a devenit astfel cel mai tânăr campion din istoria turneului de la Miami Open și primul spaniol care se impune la turneul din Florida. Rafael Nadal (de cinci ori), Sergi Bruguera, Carlos Moya și David Ferrer au pierdut în finală.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM O ZI
Mai mult, ibericul este al treilea cel mai tânăr sportiv care câștigă un titlu într-un turneu Masters 1.000 din 1990 până în prezent, după Michael Chang (Toronto 1990) și Rafael Nadal (Monte Carlo 2005).
După reușita de la Miami, expertul Eurosport Alex Corretja a declarat că victoria lui Alcaraz este "senzațională" pentru Rafael Nadal, menționând că este entuziasmat de perspectiva de a-i vedea pe cei doi spanioli concurând unul împotriva celuilalt.
Citește și:

"E un detaliu perfect pentru Rafa!"

Fostul jucător de tenis a spus că, din punctul său de vedere, "explozia" lui Alcaraz îl va determina pe Nadal să se antreneze din ce în ce mai bine și să dea totul pe teren, mai ales atunci când cei doi vor sta față în față.
Expertul Eurosport a punctat și că își dorește ca tânărul Carlos să ajungă să-i egaleze performanțele lui Rafa, dar a spus că mai are mult de muncă până acolo.
"Cred că este pur și simplu perfect, este senzațional pentru Rafa, deoarece el este cel mai mare campion pe care l-am avut vreodată. Acum are un copil despre care știe ce se întâmplă în mintea lui, iar Rafa va trebui să meargă la limită pentru a se depăși și a-l învinge.
Acest lucru este perfect pentru el, deoarece îl va determina pe Rafa să-și îmbunătățească jocul. Va găsi modalități de a-l învinge pe Alcaraz pentru că a jucat împotriva lui la Indian Wells și a suferit atât de mult. Știe că trebuie să joace cât mai bine pentru a-l învinge.
Este mult mai în vârstă, dar are mult mai multă experiență. Este cel mai bun din toate timpurile, mai ales pe zgură, dar să-l înfrunte pe Carlos va fi o mare provocare pentru el. Cred că evoluția lui Alcaraz este foarte bună pentru Nadal pentru că va fi motivat să se antreneze și să îmbunătățească lucrurile pentru a vedea cum poate să-i pună probleme lui Alcaraz sau celorlalți adversari.
Rafa nu este gelos pe Alcaraz. Știe că Alcaraz este grozav, dar mai are atât de mult de parcurs în carieră și, bineînțeles, într-o zi sperăm că Alcaraz va fi aproape de Nadal. Dar, pentru moment, el este abia la început. Deci, să o luăm pas cu pas. Oricum acest lucru este enorm pentru tenisul spaniol și, în general, pentru tenis. Este cea mai bună veste pe care o puteam primi", a declarat Corretja.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
IERI LA 05:44