Noul număr unu mondial, după ce Ash Barty și-a anunțat retragerea, Swiatek demonstrează și la Miami că e capabilă să domine circuitul WTA de acum înainte.
Poloneza a ajuns în a 5-a semifinală a sezonului, după un meci fără istoric, 6-3, 6-3, împotriva Petrei Kvitova (a 3-a la rând într-un turneu de WTA 1000). Doar Caroline Wozniacki, Victoria Azarenka și Jelena Ostapenko mai reușiseră în istorie mai mult de 4 semifinale de WTA 1000 înainte de a împlini 21 de ani.
Mai mult, Iga are șansa să intre pe o listă selectă de jucătoare care au ajuns în finală atât la Indian Wells cât și la Miami, în același sezon, înainte de 21 de ani. Pe ea figurează Monica Seles, Serena Williams, Martina Hingis și Maria Sharapova, iar Swiatek poate fi acolo cu o victorie, în penultimul act, contra sportivei din SUA, Jessica Pegula.
Miami Open
Porecla lui Ronaldo, "în pericol". De ce spune Casper Ruud că i se potrivește mai bine "CR7"
06/04/2022 LA 13:08
CITEȘTE ȘI:
TOP 10 WTA SE SCHIMBĂ DIN TEMELII! 7 MODIFICĂRI SE PRODUC ÎN CLASAMENT SĂPTĂMÂNA VIITOARE

Swiatek, după un nou meci mare la Miami: "Vreau să rămân în această stare cât mai mult"

Swiatek a devenit, grație victoriei cu Petra Kvitova, prima jucătoare din 2017 până în prezent care reușește semifinale atât la Indian Wells, cât și la Miami în același sezon. Ultima care bifase o astfel de performanță a fost Karolina Pliskova.
Iga a ajuns la a 27-a victorie a sezonului, pierzând până în prezent doar 3 meciuri în 2022: la Barty (Adelaide), la Collins (Australian Open) și la Ostapenko (Dubai).
"Vreau să mă folosesc cât mai mult de încrederea pe care am dobândit-o începând cu turneul de la Doha. Sunt pe val, simt asta, și vreau să rămân în această stare cât mai mult timp. A fost un meci greu cu Petra, e o legendă a tenisului, dar am jucat bine. Sunt fericită că sunt sănătoasă și că pot evolua împotriva unor astfel de jucătoare mari", a spus Iga la finalul partidei cu Kvitova, potrivit wtatennis.com.
15 gameuri a cedat Swiatek în drumul spre semifinalele de la Miami. Nicio sportivă nu i-a luat mai mult de 3 gameuri/set jucătoarei poloneze.
Swiatek pleacă din postura de mare favorită în semifinala cu Pegula, însă în singura întâlnire directă sportiva din SUA s-a impus, în set decisiv. E adevărat, meciul respectiv a avut loc tocmai în 2019, la Washington, poloneza având la vremea aceea doar 17 ani.
Miami Open
Chris Evert a dat verdictul în privința "superstarului" Alcaraz! Pariul îndrăzneț al americancei
05/04/2022 LA 13:07
Miami Open
De ce reușita lui Carlos Alcaraz este "senzațională" pentru Rafa Nadal! Verdictul lui Alex Corretja
05/04/2022 LA 06:07