Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stefanos Tsitsipas a explicat de ce vrea ca fetele să joace și ele 5 seturi: "Asta spun oamenii de știință"

Irina Aldea

Publicat 31/03/2022 la 16:57 GMT+3

Stefanos Tsitsipas a pornit o controversă uriașă în tenis în momentul în care și în tenisul feminin, la turneele de Grand Slam, ar trebui să se joace pe baza sistemului "cel mai bun din 5 seturi". Grecul a explicat de ce crede că e valid punctul său de vedere.

Stefanos Tsitsipas

Credit imagine: Getty Images

Ocupant al locului 5 mondial, Stefanos Tsitsipas se află din nou în centrul atenției, nu pentru evoluțiile de pe teren, ci pentru comentariile de la conferințele de presă. Conform spuselor lui la Miami, fetele ar trebui și ele să joace 5 seturi în turneele de Grand Slam, la fel cum se întâmplă în tenisul masculin. Pe lângă motivul financiar, Tsitsipas a invocat și studiile oamenilor de știință.
Starul grec a făcut un comentariu controversat despre egalitatea premiilor din tenis. Potrivit lui, bărbații primesc aceeași sumă de bani ca și femeile, deși în tenisul masculin se aplică sistemul "cel mai bun din 5 seturi". Drept urmare, el vrea ca femeile să joace după același sistem, sau în tenisul masculin să se instaureze sistemul "cel mai bun din 3 seturi". Tsitsipas a adăugat totuși că el preferă să joace 5 seturi pentru că spectacolul e mult mai mare.
CITEȘTE ȘI:

De ce vrea Tsitsipas ca fetele să joace 5 seturi la turneele de Grand Slam

"Există acest subiect al premiilor egale din tenis, femeile primesc salariu egal cu noi pentru a juca cel mai bun din trei, nu înțeleg de ce nu primesc salariu egal pentru a juca cel mai bun din cinci. Nu știu, dar există o explicație simplă pentru asta. O mulțime de oameni de știință și statisticieni spun că femeile au o rezistență mai bună decât bărbații. Poate că pot juca și pe sistemul cel mai bun din cinci seturi", a spus Tsitsipas.
"Pentru Grand Slam-uri, sistemul cu cel mai bun din cinci seturi îmi place. Pe de altă parte, am fi văzut mult mai multă varietate când vine vorba de diferiți câștigători de Grand Slam dacă ar fi fost cel mai bun din trei seturi. Cred cu tărie că lucrurile ar fi stat altfel dacă și la bărbați s-ar aplica sistemul cu 3 seturi. Îmi place oricum. Îmi place cel mai bun dintre cinci. E adevărat că devine foarte fizic, dar este un spectacol grozav", a mai spus Tsitsipas, în încercarea lui de a explica.
După ce au auzit comentariile jucătorului grec, Naomi Osaka și Karolina Pliskova au luat poziții clare împotriva sugestiei lui Tsitsipas. Potrivit tenismenelor, ideea lui Tsitsipas nu va prinde niciodată contur pentru că o asemenea schimbare nu are rost în tenis pentru a se justifica egalitatea premiilor în bani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo