Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, felicitată de jucătorii unui club de fotbal din Superliga: "Bravo, Sorana!"

Tibi Munteanu

Actualizat 30/03/2023 la 17:40 GMT+3

Sorana Cîrstea are parte de poate cea mai bună perioadă a întregii cariere, reușind în premieră să învingă 3 jucătoare din top 10 WTA în cadrul aceluiași turneu. Românca s-a calificat în semifinale la Miami, iar performanța sa a fost aplaudată de către unul dintre cluburile de fotbal din prima ligă românească.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea este una din jucătoarele momentului în WTA, reușind prestații impresionante la Indian Wells, dar mai ales la Miami, acolo unde a reușit să se califice în semifinalele turneului, după ce a învins-o aseară pe învingătoarea de la Australian Open 2023 și numărul 2 WTA, Aryna Sabalenka.
Românca a ajuns până în penultimul act după ce a trecut în primă fază de Fernanda Gomez (#179 WTA), apoi de Caroline Garcia (#5 WTA), Karolina Muchova (#55 WTA), Marketa Vondrousova (#103 WTA) în optimi și de Sabalenka în sferturile de finală.
Fotbalul empatizează cu super forma arătată de Sorana în ultimele săptămâni, iar un club din prima ligă românească chiar a ținut să o felicite public pe jucătoarea de 32 de ani.

Clubul din Superligă care o felicită performanța Soranei Cîrstea

Performanța Soranei Cîrstea a fost celebrată inclusiv de oamenii de fotbal și anume de fotbaliștii și staff-ul tehnic al Chindiei Târgoviște, care au ținut să posteze un mesaj prin care să o felicite pe jucătoarea clasată pe poziția 74 în clasamentul WTA.
Dâmbovițenii s-au strâns și s-au fotografiat alături de un banner uriaș pe care scrie "Bravo, Sorana!", în semn de apreciere pentru forma fabuloasă pe care o traversează sportiva din România.
"Bravo, Sorana!Înaintea antrenamentului de astăzi, băieții noștri au felicitat-o pe Sorana Cârstea pentru calificarea în semifinalele turneului de la Miami.
Jucătoarea din Târgoviște va evolua mâine seară în penultimul act al competiției din SUA", a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a clubului.
Jucătorii Chindiei Târgoviște au afișat un banner de celebrare a performanței Soranei Cîrstea la Miami Open
Mesajul băieților lui Petrea nu poate fi decât o dovadă de empatie față de sportiva care reprezintă acum România la cel mai înalt nivel al tenisului feminin și poate fi un exemplu și pentru alte cluburi din Superligă.
Nu e prima relaționare dintre tenismena de 32 de ani și Chindia Târgoviște, pentru că în urmă cu 12 ani, pe vremea când formația antrenată actualmente de Toni Petrea evolua în liga secundă, Sorana Cîrstea a dat lovitura de start la un meci cu UTA Arad.
Citește și:

Sorana Cîrstea și reperele stabilite la Miami

Pentru prima oară în carieră, Sorana Cîrstea a făcut cel puțin sferturi de finală la două turnee consecutive de WTA 1000, semifinala de la Miami fiind al doilea cel mai bun reper al carierei după ultimul act jucat în 2013 la Rogers Cup (și pierdut în fața Serenei Williams).
Sorana Cîrstea e prima jucătoare din istorie clasată în afara top 50 WTA, care câștigă 9 meciuri în același an la Sunshine Double (Indian Wells și Miami), astfel că toții ochii sunt ațintiți spre performanțele ei deosebite.
"Cîrstea a făcut câteva lucruri cu adevărat speciale în Florida, în drumul spre semifinale. Deja ea a stabilit câteva borne importante la turneul din SUA:
  • Cîrstea a învins-o în minimum de seturi pe Sabalenka, administrându-i bielorusei abia a 3-a înfrângere a sezonului. Aryna (numărul 2 mondial) este cel mai bine clasată jucătoare învinsă de Sorana în cariera sa;
  • Cu victoriile împotriva Carolinei Garcia și Arynei Sabalenka, Cîrstea a învins pentru prima oară în carieră două jucătoare clasate în TOP 5 WTA la același turneu;
  • Cîrstea e în al doilea penultim act de turneu WTA 1000 în carieră. Reușește asta la 10 ani distanță de la parcursul excelent de la Rogers Cup 2013. În istorie, doar Pavlyuchenkova are o "prăpastie" mai mare între două semifinale de WTA 1000 (11 ani, între Cincinnati 2010 și Madrid 2021)", mai notează wtatennis.com.
În semifinalele Miami Open, românca se va duela cu învingătoarea din duelul Ekaterina Alexandrova (locul 18 WTA) - Petra Kvitova (locul 12 WTA), programat în această seară, de la ora 22:00. Partida dintre cehoaică și rusoaică trebuia să se joace tot miercuri noapte, dar a fost amânată din cauza ploii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo