Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, performanță rară pentru tenisul românesc! Doar Simona Halep a mai reușit asta

Nicu Savin

Actualizat 28/03/2023 la 12:31 GMT+3

Sorana Cîrstea este calificată în sferturile de finală de la Miami, după ce a atins această fază a competiției și la Indian Wells. Astfel, sportiva din Târgoviște este a doua jucătoare din istoria României care ajunge în sferturi la turneele care formează Sunshine Double. Simona Halep este singura care a mai bifat această performanță, în două rânduri.

Sorana Cîrstea, punct incredibil în setul decisiv cu Putintseva, din primul tur al Australian Open

Sorana Cîrstea face un sezon fantastic în Statele Unite. După un început ezitant de sezon, sportiva noastră a ajuns până în sferturi la Indian Wells și a atins deja această fază a competiției și la Miami, după ce a trecut în optimi de Marketa Vondrousova, scor 7-6(3), 6-4.
Până în acest an, Sorana nu ajunsese niciodată măcar în optimi la două turnee WTA 1000 consecutive, astfel că realizarea sa este cu atât mai lăudabilă. Faptul că a atins această bornă la competițiile care formează Sunshine Double în acest o plasează pe Sori într-o categorie selectă, numai Aryna Sabalenka, următoarea ei adversară, Elena Rybakina și Petra Kvitova putându-se lăuda cu această performanță.

Sorana Cîrstea, pe urmele Simonei Halep, după calificarea în sferturi la Miami

Pentru tenisul românesc, izbânda Soranei la cele două prestigioase turnee din SUA reprezintă ceva rar. Doar Simona Halep se poate lăuda că a atins minim sferturile de finală la Indian Wells și Miami în același an. Simona a realizat acest lucru chiar în două rânduri. Prima dată în 2015, când a câștigat la Indian Wells și a făcut sferturi la Miami, iar a doua oară în 2016, când s-a oprit în faza sferturilor la amebele turnee din cadrul Sunshine Double.
Parcursul excelent de la Miami o va răsplăti cum se cuvine pe Sorana Cîrstea, din toate punctele de vedere. Românca a început turneul de la Miami de pe locul 74 WTA, dar parcusul său îi asigură un salt de minim 23 de locuri. În ierarhia live, sportiva noastră se află pe locul 51, iar dacă va atinge semifinalele va ajunge pe locul 41 în lume. Deși e drum lung până departe, se poate observa că dacă Sorana cucerește trofeul în Florida va deveni prima rachetă a României, urmând a o depăși pe Simona Halep, aflată momentan pe locul 25 WTA.
Evoluțiile de la Miami i-au adus Soranei și un venit substanțial. Dacă se va opri în sferturi, Sorana va pleca acasă cu un premiu de 184,465 de dolari, exact atât cât a încasat pentru parcursul de la Indian Wells, săptămâna trecută. Dacă va ajunge în semifinale, românca va lua peste 350.000 de dolari.
Pentru un loc în semifinale, Sorana Cîrstea va juca împotriva Arynei Sabalenka, a doua jucătoare a lumii. Va fi primul duel direct între cele două sportive. Chiar dacă o va întâlni pe cea mai în formă jucătoare din circuit, Sorana nu se sperie de forma adversarei, declarând că este încrezătoare în forțele sale. Partida va avea loc joi, la o oră care va fi anunțată ulterior de organizatori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo