Daniil Medvedev a devenit lider mondial pe data de 28 februarie, după turneul de la Acapulco, unde a pierdut în semifinale contra lui Rafa Nadal. Rusul a rămas în această postură numai pentru 3 săptămâni, Djokovic revenind pe prima poziție după Indin Wells, unde Medvedev a pierdut în turul 3 cu Monfils.

Daniil Medvedev, victorie categorică cu Andy Murray, în turul 2 la Miami

Chiar dacă a stat puțin pe primul loc în lume, Medvedev s-a arătat încântat de performanța sa, subliniind că va rămâne în istorie ca unul dintre jucătorii care au atins această bornă. De asemenea, rusul a menționat că este deja în fața unor nume mari istoria tenisului, care nu au apucat să stea nici măcar o săptămână în fruntea ierarhiei ATP.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14
"Nimeni nu poate să înlăture faptul că am fost numărul unu mondial. Sigur, se poate spune că am fost acolo doar 3 săptămâni, dar important e că am fost acolo. Multe legende ale sportului nostru nu au reușit niciodată să devină numărul unu mondial", a spus Medvedev, citat de Eurosport.fr.
Citește și:

Daniil Medvedev poate redeveni lider mondial după Miami

Cu cele 3 săptămâni pe care le-a petrecut pe primul loc ATP, Medvedev i-a depășit deja pe Patrick Rafter (o săptămână) și Carlos Moya (două săptămâni), dar are tot timpul să urce în clasamentul all-time al longevității (momentan este pe locul 25 din 27). Rusul a recunoscut că unul dintre țelurile sale este de a reveni pe prima poziție ATP, dar a menționat că vrea să aibă statutul de lider mondial mai mult timp.
Medvedev poate reveni în fruntea ierarhiei ATP încă de lunea viitoare, asta dacă va ajunge măcar în semifinale la Miami. Rusul are un culoar accesibil până în careul de ași al turneului din Florida. Dacă va trece de Pedro Martinez în turul 3, va juca în optimi cu învingătorul disputei Jenson Brooksby - Roberto Bautista Agut, iar în sferturi adversar i-ar putea fi Hubert Hurkacz, Aslan Karatsev, Lloyd Harris sau Yoshihito Nishioka.
"Evident că îmi doresc foarte mult să revin pe primul loc. Este o motivație. Încerc să ajung în semifinale la Miami pentru a recâștiga locul 1. A fi numărul unu în lume este o motivație, dar poate adăuga și o presiune în plus. Ceilalți vor să te învingă și mai mult. Așa că vreau să câștig cât mai multe meciuri, cât mai multe turnee posibil, pentru că este cel mai bun mod de a-ți consolida poziția. Dacă merg în semifinale, voi fi din nou numărul 1, dar obiectivul va fi să câștig turneul, să mai iau 700 de puncte și să creez o diferență mai mare între mine și ceilalți jucători.", a adăugat Medvedev.
Meciul dintre Medvedev și Martinez va începe la ora 19:00 și va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player. De altfel, toate partidele de pe tabloul maculin de la Miami pot fi urmărite integral pe Eurosport Player.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37