Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev poate redeveni lider mondial după Miami! Rusul a dezvăluit principalul său obiectiv

Nicu Savin

Publicat 28/03/2022 la 17:11 GMT+3

Daniil Medvedev a fost lider mondial timp de 3 săptămâni, dar poate reveni în fruntea ierarhiei ATP după Mastersul de la Miami, acolo unde va juca astăzi în turul 3, contra ibericului Pedro Martinez. Rusul s-a arătat încântat că a intrat în categoria selectă a jucătorilor care au ocupat prima poziție în lume, dar a menționat că își dorește ca pe viitor să rămână în acea poziție mai mult timp.

Daniil Medvedev.

Credit imagine: Imago

Daniil Medvedev a devenit lider mondial pe data de 28 februarie, după turneul de la Acapulco, unde a pierdut în semifinale contra lui Rafa Nadal. Rusul a rămas în această postură numai pentru 3 săptămâni, Djokovic revenind pe prima poziție după Indin Wells, unde Medvedev a pierdut în turul 3 cu Monfils.
picture

Daniil Medvedev, victorie categorică cu Andy Murray, în turul 2 la Miami

Chiar dacă a stat puțin pe primul loc în lume, Medvedev s-a arătat încântat de performanța sa, subliniind că va rămâne în istorie ca unul dintre jucătorii care au atins această bornă. De asemenea, rusul a menționat că este deja în fața unor nume mari istoria tenisului, care nu au apucat să stea nici măcar o săptămână în fruntea ierarhiei ATP.
"Nimeni nu poate să înlăture faptul că am fost numărul unu mondial. Sigur, se poate spune că am fost acolo doar 3 săptămâni, dar important e că am fost acolo. Multe legende ale sportului nostru nu au reușit niciodată să devină numărul unu mondial", a spus Medvedev, citat de
Citește și:

Daniil Medvedev poate redeveni lider mondial după Miami

Cu cele 3 săptămâni pe care le-a petrecut pe primul loc ATP, Medvedev i-a depășit deja pe Patrick Rafter (o săptămână) și Carlos Moya (două săptămâni), dar are tot timpul să urce în clasamentul all-time al longevității (momentan este pe locul 25 din 27). Rusul a recunoscut că unul dintre țelurile sale este de a reveni pe prima poziție ATP, dar a menționat că vrea să aibă statutul de lider mondial mai mult timp.
Medvedev poate reveni în fruntea ierarhiei ATP încă de lunea viitoare, asta dacă va ajunge măcar în semifinale la Miami. Rusul are un culoar accesibil până în careul de ași al turneului din Florida. Dacă va trece de Pedro Martinez în turul 3, va juca în optimi cu învingătorul disputei Jenson Brooksby - Roberto Bautista Agut, iar în sferturi adversar i-ar putea fi Hubert Hurkacz, Aslan Karatsev, Lloyd Harris sau Yoshihito Nishioka.
"Evident că îmi doresc foarte mult să revin pe primul loc. Este o motivație. Încerc să ajung în semifinale la Miami pentru a recâștiga locul 1. A fi numărul unu în lume este o motivație, dar poate adăuga și o presiune în plus. Ceilalți vor să te învingă și mai mult. Așa că vreau să câștig cât mai multe meciuri, cât mai multe turnee posibil, pentru că este cel mai bun mod de a-ți consolida poziția. Dacă merg în semifinale, voi fi din nou numărul 1, dar obiectivul va fi să câștig turneul, să mai iau 700 de puncte și să creez o diferență mai mare între mine și ceilalți jucători.", a adăugat Medvedev.
Meciul dintre Medvedev și Martinez va începe la ora 19:00 și va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player. De altfel, toate partidele de pe tabloul maculin de la Miami pot fi urmărite integral pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo