Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova, în semifinale la Miami! Românca are multe amintiri plăcute din duelurile anterioare

Nicu Savin

Actualizat 31/03/2023 la 11:37 GMT+3

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova va fi cea de-a 2-a semifinală de la Miami. Cehoaica a trecut în sferturi de Ekaterina Alexandrova în 3 seturi, scor 6-4, 3-6, 6-3. Va fi al 11-lea duel direct între cele două sportive, Sorana având 4 succese în precedentele 10 întâlniri.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Eurosport

Sorana Cîrstea a trebuit să aștepte mai bine de 24 de ore de la succesul fabulos cu Sabalenka pentru a-și afla adversara din semifinalele de la Miami. Sportiva noastră a făcut un turneu uriaș în Florida și va lupta pentru un loc în marea finală cu Petra Kvitova, o jucătoare pe care o cunoaște foarte bine, așa cum afirma după meciul cu a 2-a jucătoare a lumii.
Dubla campioană de la Wimbledon a jucat în ultimul sfert de finală cu Ekaterina Alexandrova, pe care a învins-o în 3 seturi foarte disputate, scor 6-4, 3-6, 6-3, la capătul a două ore și 12 de minute de joc.

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova, a doua semifinală de la Miami

Sorana Cîrstea și Petra Kvitova fac parte din aceeași generație și s-au mai întâlnit de 10 ori până acum, iar cehoaica are un avantaj de 6-4 la directe. Prima lor întâlnire a avut loc în 2008, la Budapesta, când Kvitova s-a impus în minim de seturi. A urmat un nou succes al sportivei din Cehia, la Wimbledon 2010, iar prima victorie a Soranei a survenit în același an, la Copenhaga.
Celelalte 3 victorii ale româncei s-au produs la Toronto 2013, când Sori a ajuns în singura ei finală la un turneu WTA 1000, la Australian Open 2021 și Australian Open 2022. Ultimul meci direct a avut loc anul trecut la Cincinnati și Kvitova a câștigat clar, 6-2, 6-3. Aceea a fost și singura partidă jucată de cele două în Statele Unite ale Americii.
Kvitova este momentan pe locul 12 WTA și se află pe un trend ascendent. După un început slab de sezon, în care a pierdut în turul doi la Australian Open și la Doha și în turul 3 la Dubai, cehoaica de 33 de ani a jucat foarte bine în SUA. La fel ca Sorana, Petra s-a oprit în sferturi la Indian Wells (a fost învinsă de Maria Sakkari), dar a continuat la un nivel ridicat la Miami, unde nu a cedat set în duelurile cu Linda Noskova, Donna Vekic și Varvara Gracheva, înainte de a o învinge azi pe Alexandrova.
Kvitova deține un palmares superior Soranei Cîrstea, având 29 de titluri WTA câștigate, printre care două de Grand Slam, ambele la Wimbledon (2011 și 2014). Cehoaica are și o finală jucată la Australian Open (2019) și două semifinale la Roland Garros (2012 și 2020). În 2011, Petra Kvitova ajungea pe locul 2 în clasamentul mondial.
Partida Sorana Cîrstea - Petra Kvitova va fi a doua semifinală de la Miami și va avea loc vineri seara, la ora 22:00. În prima semifinală se vor întâlni Elena Rybakina și Jessica Pegula.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo