Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jimmy Connors, opinie tranșantă, după ce Aryna Sabalenka a decis să joace la Miami: "Cu tot respectul"

Nicu Savin

Publicat 22/03/2024 la 18:59 GMT+2

Aryna Sabalenka a decis să participe la turneul WTA 1000 de la Miami, chiar dacă fostul său iubit a decedat la începutul săptămânii chiar în orașul din Florida. Bielorusa se bucură de o susținere masivă, iar marele Jimmy Connors s-a alăturat și el oamenilor importanți din tenis care consideră că decizea Arynei nu trebuie judecată de nimeni, pentru că numai ea știe ce e mai bine în acest context.

Aryna Sabalenka odpadła z turnieju w Indian Wells w 1/8 finału

Credit imagine: Getty Images

Aryna Sabalenka a fost cel mai mediatizat nume din tenis pe parcursul acestei săptămâni, asta după ce Konstantin Koltsov, fostul său iubit, a decedat marți la Miami. A doua jucătoare a lumii a reacționat abia după două zile de la tragicul eveniment și a dezvăluit că e devastată, chiar dacă nu mai era împreună cu fostul hocheist care se pare că și-a pus singur capăt zilelor.
În ciuda momentului extrem de dificil, Aryna a decis să nu se retragă de la turneul WTA 1000 de la Miami, ceea ce a surprins foarte multă lume. A 2-a jucătoare a lumii ar trebui să debuteze azi la competiția din Florida, contra bunei sale prietene Paula Badosa, dar e posibil ca ploaia să amâne meciul până sâmbătă.
Faptul că Sabalenka s-a hotărât să joace totuși la Miami a stârnit multe reacții negative în rândul fanilor, dar lumea tenisului face scut în jurul dublei campioane de la Australian Open. Câteva colege de circuit și-au manifestat public sprijinul pentru bielorusă și cu siguranță mulți alți oameni importanți din sportul alb au făcut-o în privat.

Jimmy Connors, alături de Aryna Sabalenka: "Oamenii ar trebui să-și păstreze comentariile pentru ei"

Jimmy Connors este ultimul nume mare din tenis care s-a pronunțat pe această temă foarte delicată, iar legendarul american a fost extrem de vehement la adresa celor care își permit să o judece pe Aryna. Connors crede că doar sportiva știe ce e mai bine pentru ea și orice decizia a sa trebuie respectată.
"Cu tot respectul, există unele lucruri despre care oamenii ar trebui să-și păstreze comentariile pentru ei înșiși. Dacă nu ești în locul ei, nu știi prin ce trece și ce gândește, cel mai bine este să stai departe. Chiar dacă este devastator, doar ea știe cum să gestioneze acest moment. Ar fi fost criticată dacă s-ar fi retrasși va fi criticată dacă va continua să joace, pentru că așa sunt oamenii", a spus Connors în podcastul pe care îl găzduiește.
Aryna Sabalenka este cap de serie 2 la Miami și dacă va trece de Badosa se va duela în turul 3 cu Anhelina Kalinina, care a reușit o revenire de poveste ieri, contra Carolinei Wozniacki. Sabalanka a mai participat de 5 ori la turneul din Florida și cel mai departe a ajuns până în sferturile de finală. Bielorusa a atins de două orie această fază: în 2021 a pierdut la Ash Barty și în 2023 a pierdut la Sorana Cîrstea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo