Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

ATP Miami | Hubert Hurkacz, victorie uimitoare în finală în fața lui Jannik Sinner

Irina Aldea

Actualizat 04/04/2021 la 22:02 GMT+3

Hubert Hurkacz s-a impus în finala turneului Masters 1000 de la Miami în fața italianului Jannik Sinner. Pentru polonez, aceasta a fost prima apariție într-o finală a unui turneu atât de important.

Hubert Hurkacz

Credit imagine: SNTV

UPDATE / Hubert Hurkacz este campionul Miami Open 2021. Polonezul s-a impus după o oră și 46 de minute de joc, scor 7-6 (4), 6-4. Hurkacz este primul jucător de tenis din Polonia care câștigă un titlu Masters 1000. În plus, polonezul va urca până pe locul 16 în clasamentul ATP. Sinner, de partea cealaltă, va ocupa locul 22.
Toate titlurile câștigate de Hubert Hurkacz în carieră au fost pe hard în Statele Unite ale Americii: Winson-Salem Open (2019), Delray Beach Open (2021) și Miami Open (2021).
UPDATE / Hubert Hurkacz își adjudecă primul set al finalei de la Miami după 59 de minute de joc, scor 7-6 (4). Polonezul a condus cu 3-0, dar Sinner a reușit să revină în meci și să ducă manșa inaugurală în prelungiri, dar Hurkacz a fost mai puternic pe final și s-a impus.
UPDATE / Hubert Hurkacz începe finala de la Miami la serviciu.
UPDATE / Începe în curând marea finală de la Miami.
Prima semifinală masculină de la Miami Open s-a jucat vineri seara între spaniolul Roberto Bautista-Agut (12 ATP) și italianul Jannik Sinner (31 ATP). Tânărul italian de 19 ani a reușit să se impună cu 5-7, 6-4, 6-4, în fața mult mai experimentatul său adversar, calificându-se în prima lui finală a unui turneu Masters 1000.
Sinner e abia al 4-lea adolescent care ajunge în ultimul act la competiţia din SUA, în 36 de ani de când aceasta se desfăşoară. Anterior doar Andre Agassi, Rafa Nadal şi Novak Djokovic au acces în finală până să împlinească 20 de ani. Toţi au câştigat cel puţin 8 Grand Slam-uri şi au fost numărul unu mondial, ulterior. Pentru a cuceri titlul la Miami, Sinner va trebui să treacă de surprinzătorul Hubert Hurkakcz, care la 24 de ani a făcut victim cu renume la turneul din Florida.

Jannik Sinner și Hubert Hurkacz se vor lupta pentru titlu la Miami, în direct pe Eurosport

Sinner a pătruns în circuitul profesionist în 2018, reușind să ajungă în top 100 ATP în 2019. Anul trecut a câștigat turneul ATP 250 de la Sofia, iar la începutul acestui an s-a impus în primul turneu pregătitor de la Melbourne. Jannik Sinner a terminat sezonul 2020 ca lider mondial la juniori, iar în clasamentul ATP ocupă acum cel mai bun loc din cariera sa (31), pe care îl va îmbunătăți la finele acestui turneu, cu cel puțin 7-8 poziții.
Sinner are fără doar și poate prima șansă la titlu în confruntarea cu Hurkacz, însă nu este exclus ca polonezul să-și continue seria de victorii incredibile. Prieteni în afara terenului, Sinner și Hurkacz se vor întâlni în premieră în circuitul ATP la turneul de la Miami. Până acum, Sinner a trecut la Miami de Gaston, Khachanov, Ruusuvuori, Bublik și Bautista-Agut. De partea cealaltă, Hurkacz a trecut de Kudla, Shapovalov, Raonic, Tsitsipas și Rublev.
Cine se va impune în finala masculină de la Miami?
Topul tenismenilor care au câștigat titluri Masters 1000 pe când erau adolescenți:
  • Rafael Nadal - 6
  • Andrei Medvedev - 2
  • Novak Djokovic - 1
  • Michael Chang - 1
  • Andre Agassi – 1
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo