Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner a construit jucătorul perfect! Ce a luat italianul de la Federer, Nadal și Djokovic

Irina Aldea

Publicat 04/04/2021 la 17:37 GMT+3

Jannik Sinner va juca în prima lui finală de Masters 1000 la Miami, în compania polonezului Hubert Hurkacz. Înaintea meciului, italianul a cosntruit jucătorul perfect.

Miami Open, Jannik Sinner

Credit imagine: Eurosport

Clasat pe locul 31 în clasamentul ATP, Jannik Siner îşi continuă seria impresionantă de rezultate. Italianul s-a calificat în prima sa finală de Masters 1000, după ce a trecut cu 5-7, 6-4, 6-4 de Roberto Bautista-Agut. În ultimul act, tânărul de 19 ani îl va întâlni pe surprinzătorul Hubert Hurkacz. Cei doi, prieteni în afara terenului de tenis, se vor întâlni pentru prima dată în circuitul masculin de tenis.
Înaintea finalei de la Miami, Jannik Sinner a fost provocat să construiască jucătorul perfect. În privința serviciului, italianul a ales puterea și precizia din serviciul americanului John Isner. Mai apoi, pentru lovitura de dreapta a mers pe mâna lui Roger Federer: "Am un autograf de la el și am reușit chiar să fac o poză alături de el, am fost foarte fericit în acea zi". În privința loviturii de rever, Sinner l-a ales pe Novak Djokovic, iar la voleu și puterea mentală l-a ales pe Rafael Nadal: "Rafa înțelege perfect momentele, știe exact ce are de făcut, cum și când. E pur și simplu incredibil".

Jannik Sinner, performanță incredibilă atinsă după calificarea în finala la Miami

Vineri seară, Sinner s-a impus în fața lui Roberto Bautista-Agut, unul dintre cei constanţi jucători din circuit. Puştiul de 19 ani a etalat un joc impresionant, reuşind nu mai puţin de 37 de lovituri câştigătoare (faţă de doar 12 pentru iberic). Prestaţia lui extraordinară s-a tradus în prima sa finală de turneu de Masters 1000, la chiar prima prezenţă la Miami.
Sinner e abia al 4-lea adolescent care ajunge în ultimul act la competiţia din Florida, în 36 de ani de când aceasta se desfăşoară. Anterior doar Andre Agassi, Rafa Nadal şi Novak Djokovic au acces în finală până să împlinească 20 de ani. Toţi au câştigat cel puţin 8 Grand Slam-uri şi au fost numărul unu mondial, ulterior.Jucătorul din Italia e la a doua finală a sezonului, după ce în februarie se impunea la Great Ocean Road Open, la Melbourne.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo