România a rămas doar cu Irina Begu în turneul WTA de la Miami. La scurt timp după ce Sorana Cîrstea a cedat în mai puțin de o oră a fost eliminată și Gabriela Ruse.
În cadrul unui meci din cadrul turului 2, cu Elena Rybakina, reprezentanta României a cedat în două seturi, cu 6-4, 7-5. Întâlnirea a durat o oră și 45 de minute.
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
19/05/2022 LA 14:51
Gabriela Ruse a făcut un prim joc foarte bun la Miami, reușind să o depășească pe Ana Konjuh, cu 6-3, 6-4. În partida cu Rybakina, românca a ratat însă startul și s-a văzut condusă cu 4-0. Dar a avut apoi o tresărire de orgoliu și a venit rândul ei să câștige patru game-uri la rând.
Game-ul 10 din primul set a fost și cel mai intens de până atunci. Ruse a avut două mingi de 5-5, dar în cele din urmă s-a făcut 6-4 pentru favorita numărul 17 la Miami.

Gabriela Ruse a avut 3-0 în setul doi

Micile detalii au făcut diferența în primul set, dar și în al doilea. Jucătoareadin România a început în forță setul secund, cu două break-uri (3-0), dar Rybakina a dat senzația că are jocul sub control și a fost decisivă în momentele cheie. De la 4-2 s-a făcut 4-5. Ruse a dus setul doi în "prelungiri", dar l-a cedat cu 7-5. La fel ca și în primul set, ea a avut minge de 6-6, dar Rybakina a salvat-o și a fructificat prima șansă de meci.
Așadar, Gabriela Ruse s-a oprit după acest joc, în timp ce Rybakina își așteaptă viitoarea adversară, Jessica Pegula sau Sloane Stephens.
România a rămas în turneul de simplu cu Irina Begu, care o va înfrunta pe Aliaksandra Sasnovich în turul 3, într-o partidă care va avea loc sâmbătă.
În paralele cu turneul feminin are loc și întrecrea băieților, care poate fi urmărită pe Eurosport și Eurosport Player.
Internationaux de Strasbourg
Sorana Cîrstea, eliminată la Strasbourg de locul 348 WTA! Gabriela Ruse, învinsă și ea în primul tur
17/05/2022 LA 11:23
Internazionali BNL d'Italia
Gabriela Ruse, eliminată în turul 2 la Roma! Românca, doar 3 game-uri cu liderul mondial
11/05/2022 LA 14:18